LIVE: Glass Animals si suverénně ochočili pražské publikum

Vydáno 10.11.2016 | autor: redakce

Ve vyprodaném klubu Roxy se předvedla čtveřice oxfordských hudebníků pod názvem Glass Animals. Kapela tak navazuje na své rozsáhlé truné k jejich nové desce How To Be A Human Being.

LIVE: Glass Animals si suverénně ochočili pražské publikum Glass Animals v Praze. Foto: Peter Fulop / Fource


GLASS ANIMALS

ROXY, PRAHA
8. 11. 2016

Hostem byla kapela Pumarosa, jejíž chytlavě vypracovaný zvuk si diváky lehce získal. Dost tomu pomohl i podmanivý hlas frontmanky, který je podobný kupříkladu Jehny Beth ze Savage. 

Klubové koncerty listopadu: Do Prahy se chystají B-Real, Wolfmother nebo IAMX

Glass Animals neměli sebemenší problém posunout latku ještě výše, k čemuž jim dost pomáhaly pištící fanynky, které utvořily nejzarytější jádro obecenstva. Energický výstřel koncertu měl na svědomí především lídr kapely Dave Bayley, jehož natřásání publikum donutilo, aby mu ještě horlivěji přitakávalo.



Úvodní sled písní byl oceněn bouřlivým jásotem. Někteří z hudebníků si mezitím vyměnili nástorje. Pódium se tajemně zahalilo do kouřového oparu prosvíceného reflektory. Nadšení neutichalo. Ale přeci jenom v této části bylo trochu na škodu, že klub Roxy není ideálním místem pro hudbu, která leckdy přechází do meditační roviny, přičemž si zachovává svou neotřelou živou podobu. Když za vámi neustále pobíhala ochranka, nemůžete se patřičně uvolnit, což se týkalo vzadu stojících.

Těm vepředu ale nic takového vadit nemuselo, takže se mohli plně oddávat britskému seskupení. Pak se trochu zpomalilo, přišla jedna z nejznámějších písní Goey, opět bouřlivě doprovázená diváky. Právě Goey je pravý důkaz osobitého stylu Glass Animals, jelikož se v ní snoubí na jedné straně klasické popové prvky, ale ozvláštněné exotickou, která baví. Koncert neutichal, nadšení vřelo. Po klasickém setu přišel samozřejmě přídavek. Sama kapela několikrát poděkovala za úžasnou atmosféru.

Glass Animals v Praze. Foto: Peter Fulop / Fource

Vyprodaný sál dostal nejen to, co očekával, ale mnohem více. Glass Animals si můžou přidat na vrub další metál, neboť si jej za představení plně zasluhují.

text: Karel Kšír, foto: Peter Fulop / Fource Entertainment

Témata: Glass Animals, koncerty, kluby, Roxy

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít