LIVE: HammerFall opanovali souboj power metalových vah ve Foru Karlín

Vydáno 14.02.2020 | autor: Iva Hadj Moussa

Ne nadarmo se říká, že ze všech druhů metalu bývá právě power metal na koncertech často úplně nejlepší. Čistá energie a radost vás zkrátka nenechají v klidu. Bylo tomu tak i na koncertě Švédů HammerFall v natřískaném Foru Karlín. Na turné World Dominion je doprovázely dvě další power metalové kapely: Battle Beast a Serious Black.

LIVE: HammerFall opanovali souboj power metalových vah ve Foru Karlín LIVE: HammerFall opanovali souboj power metalových vah ve Foru Karlín


HAMMERFALL
FORUM KARLÍN, PRAHA
13. 2. 2020

Po melodických a trochu utahaně znějících metalistech Serious Black se představili Finové Battle Beast, kteří se pyšní výbornou zpěvačkou Noorou Louhimo, jejíž zpěv místy připomíná Věru Šinarovou. Divožena Noora oplývá nejen silným hlasem, ale i charismatem. Fanoušky uvedla pěkně do varu.

Hammerfall vyprodali Forum Karlín, podpořit je přišla i Dominika Gottová

V deset večer nastoupily hvězdy večera v plné sestavě. Skupina, která je známá tím, že téměř na všech obalech alb je vyobrazen její maskot, rytíř Hector, vznikla v roce 1993 v Göteborgu a založili ji Oscar Dronjak a Jesper Strömblad. Původně hrála většinou coververze od Judas Priest, Pretty Maids nebo Alice Coopera. V roce 1996 se dostala do semifinále soutěže Rockslaged, kam přizvala jako náhradu zpěváka Joacima Canse, který se poté stal oficiálním členem HammerFall.


PLAMENY A KONFETY

V Praze samozřejmě Skandinávci představili songy z nového alba s názvem Dominion jako třeba (We Make) Sweden Rock, ale fanoušci nepřišli ani o staré hity jako Redemption, The Way of the Warrior, Natural High nebo poslední Hearts of Fire. Při té plameny mocně rozehřívaly už tak roztopenou halu - a došlo i na konfety.

Z tváří návštěvníků se dalo jasně vyčíst, že heavy metalový večírek se velmi vydařil, přestože jsem během večera zaslechla i názor, že zpěvák Joacim Cans se tak trochu "šetřil." I tak to ale bohatě stačilo.

text: Iva Hadj Moussa, foto: Radim Hromádko

Témata: HammerFall, Battle Beast, Serious Black

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít