LIVE: Holden a Smrtislav společně zaplnili Café v lese, vrcholné výkony ale nepředvedli

Vydáno 16.04.2017 | autor: Hedvika Pajerová

Obě mají české texty, obě vznikly nedávno a svoje místo si mezi českými kapelami teprve hledají. A navíc jsou jejich členové kamarádi. Společné turné formací Holden a Smrtislav tak bylo logickým krokem.

LIVE: Holden a Smrtislav společně zaplnili Café v lese, vrcholné výkony ale nepředvedli Holden a Smrtislav společně zaplnili Café v lese, vrcholné výkony ale nepředvedli. Foto: Kamush Ostružinová


HOLDEN + SMRTISLAV
CAFÉ V LESE, PRAHA
13. 4. 2017

Smrtislava v loňském roce fanoušci viděli na festivalech České hrady nebo na podzimním turné s The Switch. Holden zase odehráli koncerty s jednou z nejznámějších současných českých kapel, Mandrage. Letos na jaře se spojili na sedm koncertů - čtyři v Čechách a tři na Moravě.

Smrtislav a Holden se v Praze postarali o večer kontrastů

Tento týden přišla řada na největší zastávku. A i když je Praha domovským městem obou kapel, výběr padl na jeden z menších klubů, vršovické Café V lese. To je kromě kapacity limitováno také nutností konce živé hudby ve 22:00, proto bylo zpola zaplněno už kolem osmé, když na pódium nastoupila první kapela.

OSLAVA SMRTI PLNÁ OŠÍVÁNÍ A CHYB

Tou byl pro předsváteční večer Smrtislav, čtyřčlenná parta v čele s multiinstrumentalistou Tuzexem. Naživo v kapele zastává post zpěváka, ale jinak je autorem textů a hudby všech skladeb, desku Notorickej samotář také kromě bicích sám nahrál. 

vložte odkaz, text nemažte

Čtvrteční Smrtislavův výkon se bohužel nedá řadit k jeho nejlepším pražským koncertům. Před téměř zaplněným sálem působil frontman nervózně a kromě neustálého ošívání udělal i několik chyb, což pro něj není vůbec typické. Těžko říct, zda za to mohla únava nebo něco jiného, ale i když atmosféra koncertu tentokrát chyběla, stále se jednalo o velmi vkusný a pestrý rock.

SEHRANĚJŠÍ, ALE JEDNOTVÁRNĚJŠÍ HOLDEN

Večer uzavírali svým setem Holden, kteří v minulosti razantně změnili vizáž. Kromě nového loga a zkráceného názvu (dříve je fanoušci znali jako Holden Caulfield) se rozhodli upustit od anglicky zpívaných skladeb a do budoucna přejít k českým textům.

Smrtislav o Holden a naopak: S brejlema jde hrát v kapele a vypadat úžasně

Oproti Smrtislavovi působili na pódiu mnohem jistějším a sehranějším dojmem. Zpěvák a frontman Martyn si svoje hodinové vystoupení vysloveně užíval a díky energii, kterou do něho vložil, mu publikum odpustilo i občasnou faleš. Pestrý rock Smrtislava vyvážili Holden popovou linkou své hudby, která se nebála sklouznout i do pomalejších rytmů, jinak ale zněla po celý koncert podobně.

Poslední dvě zastávky společného turné odehrají Holden a Smrtislav 27. dubna v brněnském klubu Fléda a 12. května v Olomouci.

text: Hedvika Pajerová, foto: Kamush Ostružinová

Témata: Smrtislav, Holden, Café V lese, koncerty

3,00

čtenáři

hlasuj
zavřít