LIVE: Horkýže Slíže v Praze ukázali svoji ZOO, nepřidali ale nic navíc

Vydáno 09.03.2017 | autor: Hana Bukáčková

Horkýže Slíže zavítali do hlavního města na dva dopředu vyprodané koncerty, aby si připomněli dvacet pět let svojí existence. Na žádné velké oslavy ale na prvním z nich nedošlo. 

LIVE: Horkýže Slíže v Praze ukázali svoji ZOO, nepřidali ale nic navíc Horkýže Slíže v Praze ukázali svoji ZOO, nepřidali ale nic navíc. Foto: Veronika Matějková


HORKÝŽE SLÍŽE
LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA
8. 3. 2017

Letošní rok přeje mezi domácími kapelami jubileím - jedno slaví i slovenští Horkýže slíže, kterým je 25 let. Těší se velké popularitě nejen v rodné krajině, ale i na českém území, jak jinak si taky vysvětlit, že oba koncerty byly dopředu dávno vyprodané. Některé jejich písničky u nás takřka zlidověly.

Horkýže slíže slaví 25 let pětadvacetkrát v českých klubech, turné zahájili vyprodanými koncerty v Brně

Celou "show" otevřeli výstupem provizorních policistů, kteří se demonstrativně postavili na pódium. Tento povyk naštěstí netrval dlouho a koncert vzápětí odstartovali popěvkem Horí ti maštal'. Hlavní porci hitů přinesli v úvodní a závěrečné fázi. Pro střed setu si zvolili méně známé songy z druhé a třetí desky. Nechyběl ani jejich svérázný humor především z Kukových úst, kdy si nebere servítky opravdu s ničím a pro sprosté slovo nejde daleko.

vložte odkaz, text nemažte

Energická show valila nefalšovaný rock, fanoušci byli u vytržení a sborově zpívali s kapelou. Ostrý sound baskytar v kombinaci s precizními bicími je u jejich vystoupení pevným základem, na kterém staví svoje hitovky.

Svérázní Horkýže Slíže svým pestrým výběrem songů potvrdili svoje dlouhodobé kvality, díky kterým se řadí mezi festivalové stálice a headlinery, nicméně v rámci svých "oslav" ničím nepřekvapili a předvedli jen standardní vystoupení, kterých vídáme desítky během letní sezóny. Neokořeněná show tak zůstane jen obyčejným koncertem v jejich seznamu odjetých zastávek. 

Text: Hana Bukáčková, foto: Veronika Matějková

Témata: Horkýže Slíže, Kuko, rock, 25 let, koncerty

3,50

čtenáři

hlasuj
zavřít