LIVE: Imodium a Ovoce uctili v Praze Mercuryho, na vzájemné naschvály nedošlo

Vydáno 25.11.2016 | autor: Hana Bukáčková

Již potřetí spojily síly kapely Imodium a Ovoce a vyrazily na společnou šňůru. Přesně v její půlce je hostila "domovská" scéna pražského Rock Café. Na pomoc si přizvali začínající formaci Nouzovej východ, která večer odstartovala.

LIVE: Imodium a Ovoce uctili v Praze Mercuryho, na vzájemné naschvály nedošlo K Imodiu se během koncertu připojil Michal Skořepa ze Stroy. Foto: Kamila Ostružinová / fakker.cz


OVOCE + IMODIUM
SUPPORT: NOUZOVEJ VÝCHOD 
ROCK CAFÉ, PRAHA
24. 11. 2016

Publikum přijalo předkapelu po počátečních problémech se zvukem velmi dobře. Skupina měla na místě svoji fanouškovskou základnu, která členy vyburcovala k lepším výkonům. Během desetipísničkového setu ukázali svoje ambice a skrytý talent, o kterém věděli jen ti nejzasvěcenější. Komunikace s publikem se vůbec nebáli a ukázalo se, že jejich angažování byl dobrý tah. 

Ovoce a Imodium interview (I.): Naše turné? Chceme, aby to byl upocenej nahuštěnej mejdan

Jako druzí vystoupili OVOCE, kteří v hodinovém koncertu předvedli, jak hrají, když už nejsou "zakazáný". Sice trošku "vyměkli", ale pořád mají šmrnc - i s novým basákem. Zazněly také starší hity z jejich předchozí éry, nechybělo jejich klasické pošťuchování mezi sebou. Po odehraném koncertu jsme měli možnost vidět v premiéře nový videoklip k písni Drogy dětem, který běžel na plátně ve vestibulu před vchodem do sálu. Song si v premiéře vystřihli i naživo.

Ovoce a Imodium interview (II.): Další turné? Co třeba Toi Toi tour? To tu ještě nebylo

VZPOMÍNKY NA FREDDIEHO

Jak se říká, to nejlepší nakonec. I v tomto případě to byla pravda. Jako poslední zahráli již ostřílení Imodium, kteří se předvedli v bravurní formě. Vystoupení bylo více zaměřené na odehrání a připomenutí co nejvíce skladeb z jejich poslední nahrávky Valerie. Na dvě písně přišel hostovat i Michal Skořepa ze Stroy, který s nimi vystřihl singly Příběhy o synovi a Valerie. Nutno říci, že jim tato spolupráce čím dál více svědčí, byli jsme tak svědky velmi zajímavého provedení, dokonce i specifického pódiového vystoupení, kdy se "váleli" po sobě.

vložte odkaz, text nemažte

Ten den uplynulo již 25 let, co nás navždy opustil Freddie Mercury, Imodium slibovali večer zasvěcený právě jemu. Krom popěvku Radio Gaga, jeho kreslené karikatury, která byla nalepená na bicích, a jeho typického knírku, jsme se ale žádné zvláštní pocty nedočkali. Na žádný cover jeho písničky si kapela netroufla. 

Vystoupení všech tří kapel se povedlo. Škoda jen že nenacvičily něco společného dohromady, mohla to být zajímavější podívaná. V rozhovorech také slibovali, že si budou dělat vtipné naschvály, k čemuž také nedošlo. 

text: Hana Bukáčková, foto: Kamila Ostružinová / fakker.cz

Témata: Imodium, Ovoce, Nouzovej východ, HVNS, Michal Skořepa

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít