LIVE: Jelen čiší radostí ze spolubytí. Dokázali to v Karviné

Vydáno 06.03.2016 | autor: Hana Poláchová

Skupina Jelen se po úspěšném a vyprodaném podzimním Backstage tour rozhodla pro osm zastávek v městech, kde ještě nehráli. Načasování je více než dobré, před pár dny vydali klip Vlčí srdce, který mají na svědomí fanynky. Píseň, kterou doprovází originální a milé video, zazní určitě naživo také v pátek 11. března na vyhlášení hudebních cen Žebřík v Plzni. Jelen budou celý večer zakončovat. 

LIVE: Jelen čiší radostí ze spolubytí. Dokázali to v Karviné Jelen jsou po podzimním úspěchu zpět na turné

JELEN + KATEŘINA MARIE TICHÁ
HARLEKÝN, KARVINÁ
5. 3. 2016

Sima Martausová, předskokanka podzimního turné, byla nahrazena stálým hostem, téměř éterickou Kateřinou Marií Tichou, která na podzim vydala své EP Otazníky. Vystoupila s vlastním doprovodem: Michal Citrerberg (kytara, vokály) a Tereza Zajícová (housle, vokály). Toto trio vystoupilo na pódium s mírným zpožděním a prezentovalo se pěti písničkami. 

Po půl deváté se prostor pod jevištěm znatelně zaplnil (klub Harlekýn je, bohužel, bývalá diskotéka, a tak je uprostřed sálu pódium s parketem a v celé místnosti stoly s lavicemi). Skupina přivítala návštěvníky aktuálním singlem Vlčí srdce. A ihned si získala příchozí, někteří otcové si koncert užívali naprosto srovnatelně se svými náctiletými dcerami. Jelen skvěle fungují jako celek, očividně je společné hraní velmi baví a naplno si jej užívají. Přátelství mezi nimi je patrné a téměř hmatatelné. 

Jelen už jsou zpátky na turné: V Karviné hráli s radostí

Došlo však i na souboj gladiátorů, trubka Saši Smutného vs. kytara Honzy Reka, přičemž Jindra Polák v závěru jmenoval vítězem sebe. Klasická hudba dostala prostor instrumentálně, Vltavu si zahráli Martin Kasal (housle), Saša Smutný (trubka) a Janek Kovářík (harmonika). 

Ačkoliv Kateřina Marie Tichá vystoupila v úvodu koncertu, během několika písniček doprovodila i své "jelení kluky" a s nimi si taktéž střihla Tančíme spolu nebo svůj singl Otazníky. Bez rádiových hitů Co bylo dál a Magdaléna by to nešlo. Úspěch měla i píseň Jelen, která zazněla jako přídavek na úplný závěr.  

Setlist: Intro, Vlčí srdce, Až příště přijdeš, Smutný pocit + Vltava (housle, trubka, harmonika), Voda divoká, Tančíme spolu, Otazníky, Co bylo dál. Nelítám, Vánoční, Neumírám, James Dean, Nebe nad Prahou, Světlo ve tmě, Korunou si hodím, Magdalena Pár letních chvil, Jelen

text a foto: Hana Poláchová

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít