LIVE: Jeremih přivezl do Prahy víc než jen narozeninový sex

Vydáno 15.06.2016 | autor: Daniel Maršalík

V lednu se měl odehrát historicky první tuzemský koncert r'n'b zpěváka Jeremy Feltona, kterého hudební svět zná spíše pod jménem Jeremih. Američan ale do pražské Roxy v rámci turné k pozitivně přijaté desce Late Nights zavítal s téměř půlročním zpožděním. Během večera přehrál všechny své největší hity.

LIVE: Jeremih přivezl do Prahy víc než jen narozeninový sex Jeremih v Roxy neměl takovou diváckou kulisu, jakou by si zasloužil

JEREMIH
ROXY, PRAHA
14. 6. 2016

Předskokanem byli Češi VR/NOBODY, kteří stihli přehrát téměř celou desku Yet. Jejich hudba se line pomalejším tempem, a proto bylo potřeba, aby před příchodem hlavní hvězdy publikum nažhavil Američanův DJ a hostující rapper. Zhruba po půlhodině hiphopové party se na scéně objevil konečně i Jeremih, který svůj set zahájil hitem Down On Me z druhé desky All About You. Další peckou byla Somebody, kde Natalii La Rose nahradila Jeremiho doprovodná zpěvačka. Ta zdobila jeviště spolu s dalšími dvěma tanečnicemi, které se v pravidelných intervalech vracely na pódium a svými pohyby sváděly mužskou část publika a také samotného zpěváka.

FOTOREPORT: Jeremih v Roxy potěšil svým r'n'b hlavně cizince, předskakovali VR/NOBODY

NAD HLAVAMI SLEČEN SE TO HEMŽILO MOBILY

Jeremih do Prahy přijel v rámci turné k desce Late Nights, z té v Praze zahrál pět písní. Kromě všech singlů z ní zazněla navíc skladba Impatient. Další dvě alba reprezentovaly vždy dva songy. Zbytek setlistu byl doplněn příspěvky z mixtapu nebo featuringy, kterých nemá Jeremih ve své diskografii málo. Dívčí část publika čekala hlavně na hit Birthday Sex, což se projevilo zvýšenou hustotou mobilních telefonů nad hlavami příchozích slečen. Při této skladbě Jeremih sedl za klávesy a představil se i jako muzikant. Poté zmizel v backstage a převlékl se. Publikum zatím bavil DJ se svým setem.

Po Jeremiho návratu v maskáčové bundě přišla na řadu nálož z aktuální desky Late Nights. Nejvíce klubem otřásly hity Oui a Don't Tell 'Em, a i když Roxy byla maximálně z poloviny zaplněná, publikum vytvořilo atmosféru povedeného mejdanu. Ani Američan svůj výkon před poloprázdným klubem neodflákl a s publikem i komunikoval. Zvuku lze vyčíst, že byl přepálený a možná by v zaplněném sále vyzněl lépe.

vložte odkaz, text nemažte

Kromě zpěváka byl nejdůležitější osobou DJ, ale díky živým hráčům na bicí a klávesy získal koncert další rozměr, který žádná diskotéka nemůže nabídnout. Párkrát se stalo, že muzikanti rytmicky ujeli, ale to nikomu nevadilo. Přece jen něco na tom je, že Američani své koncerty ve východní Evropě berou trošku jako zkoušku.

PŘÍŠTĚ DORAZÍ VÍC FANOUŠKŮ

Pražský koncert Jeremiho byla r'n'b/hiphopová party, jejíž tepovou frekvenci řídil DJ. Sám zpěvák dal vystoupení duši a v několika momentech ukázal, že vážně umí zpívat a není žádným umělým produktem. Živí muzikanti okysličili DJský set a jako hezké šaty celého vystoupení paradoxně působily spoře oděné tanečnice.

Pochvalu zaslouží i diváci, kteří v nedůstojně zaplněném klubu vytvořili kotel a Američan při poslední skladbě Amen podepisoval, co se dalo: cédéčka, čepice nebo třeba i iPhone. Pokud se Jeremih ještě někdy do Prahy vrátí, určitě na něj dorazí víc lidí. Zanechal dobrý dojem a šuškanda mezi lidmi působí vždy silněji něž jakákoliv reklama.

Setlist: Jeremih Intro; Down on Me; Somebody; Break Up To Make Up; Planes; Body Like Benz; I Like; All the Time; Hold You Down; Birthday Sex; DJ set; Pass Dat; Impatient; Oui; Don't Tell 'Em; Amen

Text: Daniel Maršalík, foto: Jan Kuča

Témata: Jeremih, Roxy, koncerty, r'n'b

3,00

čtenáři

hlasuj
zavřít