LIVE: Jessie J v pražském Foru Karlín sršela energií. Ale mluvit mohla klidně méně

Vydáno 24.04.2019 | autor: Dominik Pavliš

Jessie J se do České republiky vrátila jen po několika měsících. Minulé léto vystoupila jako jeden z headlinerů festivalu Colours of Ostrava, nyní se představila při sólové show ve Foru Karlín, kam přijela s deskou R.O.S.E. (Realisations, Obsessions, Sex a Empowerment), která vyšla loni v květnu.

LIVE: Jessie J v pražském Foru Karlín sršela energií. Ale mluvit mohla klidně méně LIVE: Jessie J v pražském Foru Karlín sršela energií. Ale mluvit mohla klidně méně


JESSIE J
FORUM KARLÍN, PRAHA
23. 4. 2019

První půlhodinu večera obstarala Emma Smetana se svým chytrým indie popem. Emma je výborná zpěvačka obklopena schopnými muzikanty. Absence živého bubeníka nahrazeného samply však byla znát, celkové vyznění setu působilo jaksi "neúplně". Škoda. Až na tuto výtku šlo o vydařený koncert, který by se dal místy označit až jako intimní. Lépe by jeho pojetí vyznělo v komornějším prostředí či snad při jiné příležitosti.

LIVE: Třetí den Colours Of Ostrava - uhrančivá Joss Stone, roztomilá Jessie J i melancholičtí Cigarettes After Sex

Co se týče popových zpěvaček, patří Jessie J k tomu nejlepšímu, co současná globální scéna nabízí. Interpretka známá především rádiovými singly se nyní této "hitovosti" zprošťuje a na novém albu se zaměřuje spíše na klidnější skladby. To však neznamená, že by na notoricky známé písně zanevřela - z těch zásadních zazněly snad všechny. V setlistu se mísily s těmi pomalejšími.

Jednatřicetiletá Britka byla ve formě. Publiku předala hromadu energie, když odehrála přibližně hodinu a půl dlouhou, skvělou show, kterou nerozhodilo ani sem tam horší nazvučení. Při svém projevu působila zdravě sebevědomě, navíc se obešla bez doprovodných tanečnic i dalších pódiových prvků.

Nutno vyzdvihnout její poměrně originální choreografii. Za zády měla "pouze" kapelu, scéna nebyla zbytečně přeplácaná. Snad jen ty dlouhé mluvené projevy mohla trochu omezit. Jasně, komunikace s publikem je do jisté míry důležitá, ale čeho je moc, toho je příliš.

Jessie J se ukázala jako vyvážená kombinace silného hlasu, charismatu a inteligentního popu, která naživo funguje snad ještě lépe než z desek. Je také důkazem, že unikátní popový koncert lze absolvovat i bez megalomanské show.

text: Dominik Pavliš, foto: Colours Of Ostrava

Témata: Jessie J, Emma Smetana, Forum Karlín

3,50

čtenáři

hlasuj
zavřít