LIVE: Kabát uzavřel turné skvělou show v O2 areně s rekordním počtem diváků

Vydáno 29.11.2017 | autor: Nicola Bernard

Rocková formace Kabát završila podzimní šňůru svým koncertem v Praze. Do O2 areny navíc přišel rekordní počet diváků, kterým se nemohli pyšnit ani Paul McCartney nebo Madonna. Ta si držela v této statistice první příčku od jednoho ze svých koncertů v roce 2006. Mluvčí haly pro srovnání uvedl, že je to jako by se do ní nastěhovala celá Kutná Hora. 

LIVE: Kabát uzavřel turné skvělou show v O2 areně s rekordním počtem diváků LIVE: Kabát uzavřel turné skvělou show v O2 areně s rekordním počtem diváků

"Šňůra byla skvělá. Objeli jsme města, kde jsme nehráli třeba deset let. Lidi byli na každém koncertě úžasní. Na pražském vystoupení jsme se rozhodli natočit písničku," prozradil před koncertem pro ČTK zpěvák Josef Vojtek. Frontman si navíc v samotném úvodu lehce rýpl do posledně zmiňovaných kauz Českého slavíka, když prohlásil: "Do pekla mají kromě drogových dealerů přijít i ti, co třeba manipulují s hlasy."

Kabát vrátí zlatého slavíka. Po pořadateli chce vědět, kolik hlasů dostal Ortel

Stejně jako na ostatních zastávkách turné kralovala skupina uprostřed arény na točivém pódiu v čele s bubeníkem Radkem "Hurvajsem" Hurčíkem. Jednotlivé tracky byly doplněny pyrotechnikou či jinými vizuálními efekty. Během písničky Na sever dokonce padal i sníh.

Koncert byl zahájen intrem z alba Corrida, následovaly hity V pekle sudy válej či Banditi di Praga. Poté přišla na řadu již zmiňovaná hitovka Na sever, kterou doprovodil efektní umělý sníh, a skladba Kávu si osladím, kterou kapela věnovala zemřelému kamarádovi Františku Kotvovi. Toho můžete znát v souvislosti se Žlutým psem.

Kabát koncertoval i v Liberci. Pro své fanoušky si připravili skvělou show!

Vzhledem k tomu, že se turné jmenuje Do pekla/do nebe, mohli fanoušci očekávat, že nejvíce písniček zazní právě z tohoto alba - a tak tomu i bylo. Kapela nabídla skladby Brousíme nože, kterou zahrála na úvodním zápase hokejového mistrovství světa 2015, Do Bolívie na banány či Valkýra, kde skupinu doprovodila půvabná Alice Kodýtková. Zazněl i Myslivecký ples, kde se předvedl kontrabasista Rafan.

Nechyběl ale ani průřez starších hitů, a formace tak neokradla své fanoušky o Go satane go, Starej bar, Kdoví jestli nebo Pohoda. Během melodií jako Shořel náš dům či Žízeň tančily i tribuny vestoje. Na konci čekalo na kapelu i zasloužené standing ovation.

Text a foto: Nicola Bernard

Témata: Kabát, Do pekla/Do nebe, O2 arena

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít