LIVE: K.Flay přivezla do Rock Café dobré zprávy

Vydáno 08.11.2019 | autor: Natálie Bartlová

Je v pořádku pochybovat o sobě, špatně se zamilovat, někdy to přehnat s alkoholem, zpívat falešně a stydět se - důležité je udržet hlavu vzhůru a nepřestávat se usmívat. Takovou zprávu zanechala v Praze americká zpěvačka a rapperka K.Flay.

LIVE: K.Flay přivezla do Rock Café dobré zprávy LIVE: K.Flay přivezla do Rock Café dobré zprávy


K.Flay

Rock Café, Praha
8. 11. 2019

S roznášením dobrých zpráv pomohla K.Flay její předskokanka Your Smith, americká indie zpěvačka, která dříve vystupovala pod svým pravým jménem Caroline Smith. Podobně jako K.Flay hraje velmi autobiografické písničky, jimiž si během chvilky získala všechny přítomné. Společně s jejím sálajícím charismatem a ladnými tanečními pohyby si během půl hodiny vytvořila nové oddané fanoušky, kteří se s ní loučili stejně neradi jako později s hlavní hvězdou večera.

K.Flay rozdávala energii ve vyprodaném Rock Café

Solutions tour, pojmenovaná podle stejnojmenného alba z letošního léta, odstartovala geograficky správně: Not In California. K.Flay se sice na rozdíl od Your Smith pohybovala neohrabaně a působila grungeově orvaným lookem, svou energií a upřímností ale strhávala celé publikum, jehož věkový průměr byl velmi nízký.

Oddaní fanoušci vypustili do vzduchu černé a bílé balonky, s nimiž si během koncertu pinkali podobně jako na open air festivalech. A vzhledem k malému prostoru si s nimi pinknula i sama zpěvačka, které publikum vykouzlilo párkrát za večer úsměv na tváři. Ten je u ní spíše vzácný - o to však cennější.

Během písničky Sisters dokonce přední řady vytáhly papíry s hashtagem #sisters. Po vydatném setu, v němž zazněly Good News, Black Wave, Bad Vibes, High Enough či I Like Myself (Most of the Time), tedy dostali žádostiví fanoušci i přídavek, v němž zazněla na Grammy nominovaná Blood In The Cut.

Navzdory tomu, že zpěvačka a její instrumentální doprovod hráli v malém klubu, nejedná se o neznámou zpěvačku - K.Flay dělala předskokanku skupinám AWOLNATION i Imagine Dragons a svůj pražský koncert vyprodala. Příště ji tedy možná po vzoru Nirvany uvidíme dělat headlinera po kapelách, kterým dříve předskakovala. Do doby, než znovu přijede na návštěvu do "one of the most fucking beautiful cities in the world", prosím, neplakejte, protože This Baby Don't Cry.

Text: Natálie Bartlová, foto: Tereza Slowiková

Témata: K.Flay, Rock Café, koncert, Praha, recenze

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít