LIVE: Kofe-in oslavili 10 let s fanoušky a přáteli, v předpremiéře pustili nový klip

Vydáno 04.11.2016 | autor: Hana Bukáčková

Útulné Café V lese se stalo útočištěm oslav desátého výročí od založení opavské skupiny Kofe-in. Pozvali si krajany Come and Play, Anetu Galisovou z Prague Conspiracy, cellistku Terezii Kovalovou a Lukáše Klofce z Letů Mimo. Příchozí dostávali welcome drink a speciální placky, které vznikly pouze pro tuto výjimečnou akci.

LIVE: Kofe-in oslavili 10 let s fanoušky a přáteli, v předpremiéře pustili nový klip Kofe-in oslavili 10 let s fanoušky a přáteli, v předpremiéře pustili nový klip. Foto: Hana Poláchová


KOFE-IN

CAFÉ V LESE, PRAHA
3. 11. 2016

Desetileté výročí pojali Kofe-in velmi komorně. Slavili ho v pražském podniku Café V lese mezi nejbližšími… mezi fanoušky a přáteli, jak naznačoval samotný podtitul koncertu. O to větší měl večer sílu a atmosféru. Většina návštěvníků se mezi sebou znala, diskutovala, panovala tedy uvolněná atmosféra.

První vystoupili nadějní Come and Play z Opavy. Svým indie-popovým stylem zaujali. Překvapivým momentem bylo zařazení čerstvé novinky v závěru - jejich první české písničky. S češtinou se poprali statečně, nicméně tomuto žánru spíše sluší angličtina o trochu víc než domácí jazyk.

VIDEO: Come and Play patří se svým akustickým popem k velkým objevům české scény

PŘEDPREMIÉRA NOVÉHO KLIPU

Kofe-in hned ze startu představili v předpremiéře svůj novinkový klip Víme kudy. Bohužel nebyl pro fanoušky moc viditelný, plátno se nacházelo pod úrovní očí. Video je netradiční, vzhledem k předchozím konceptům kapely. Oficiální premiéru bude mít až na jaře příštího roku, a to z důvodu lepšího načasování - snímek je spíše jarní a skupina s ním v předvánočním roji klipů nechce zapadnout. 

RECENZE: Kofe-In postavili Dobré nebe

PŘIŠLO HODNĚ GRATULANTŮ

Přišli pogratulovat známí spříznění muzikanti. Jako hosty si Kofe-in pozvali své kamarády, jako první se na pódiu objevil Looky z Letů Mimo, který si s nimi zazpíval Levituju. Hosté se střídali jak na běžícím pásu - poté přišla na řadu Aneta Galisová, která svým zpěvem obohatila píseň Harpyje.

Violoncellistka Terezie Kovalová zpestřila svým hraním Kladu tě na vodu. Zajímavostí je, že původní verze singlu se s ní skutečně natáčela, pak se od tohoto záměru upustilo. Hráli ji spolu jen jednou na křtu desky Libertin, ze které jejich nejznámější hit pochází. V tomto provedení tedy zazněla podruhé, jednalo se proto o unikátní zážitek. Na Moje dobré nebe pro změnu hostoval zpěvák z předkapely Come and Play. Měl s nimi zpívat i Petr Vrzák z UDG, zastihla ho ale viróza, takže se přišel na kamarády jen podívat.

Kofe-In vs. UDG interview: Šikanujeme ty nejmladší v kapele

Kofe-in to šlape i po letech znamenitě, personální změny jim prospěly, omládli, získali nové impulsy, jejich vystoupení má drive a notnou dávku energie. O výtečnou afterpárty, která byla plná tanečních oldies hitů, se postaral DJ Vegy.

text a video: Hana Bukáčková, foto: Hana Poláchová

Témata: Kofe-In, Come and Play, UDG, Lety Mimo, Terezie Kovalová, Prague Conspiracy

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít