LIVE: Kygo roztančil Forum Karlín, o nic víc ale nešlo

Vydáno 10.04.2016 | autor: Kateřina Nováková

Kygo je prý aktuálně nejžhavější zboží na norské hudební scéně od dob A-ha. V rámci turné k jeho debutové desce Cloud 9 se tenhle čtyřiadvacetiletý DJ a producent tropical house zastavil taky v Praze.

LIVE: Kygo roztančil Forum Karlín, o nic víc ale nešlo Kygo uspořádal ve Foru Karlín velkou party. Foto: Jaroslav Noska

KYGO
FORUM KARLÍN, PRAHA
9. 4. 2016

Po lístcích se rychle zaprášilo a Forum Karlín se tak stalo jednou z mnoha vyprodaných zastávek jeho turné. Kygo s sebou přivezl hned dva hosty, jimiž byli jeho krajani Sonny Alven a Anna Of The North. Kygo svůj set zahájil ve 21:45 promítaným intrem na plachtu zakrývající celou stage. Následně začal přehrávat na piánu song Younger - cover písně od Seinaba Sey. Pro další song už se přesunul na svoji vyvýšenou stage s pultíkem, odkud kázal celé hale. Kygo si během setu nehrál na DJe, nesundaval sluchátka, během songů odehrál živě svoje klávesové pasáže, ale jinak spíš stál a hecoval dav.

Norská taneční party v Praze: Kygo ovládl Fórum Karlín

Jestli jeho vystoupení něco hodně chybělo, byli to hostující vokalisti, kteří by dost oživili pouštěné songy a navázali větší kontakt s davem. Je jasné, že Kodaline nebo Labrintha na evropské turné s sebou jenom těžko dostane, přesto je i na příkladu takových Disclosure dobře vidět, jak funguje přivézt alespoň některého z hostujících zpěváků. Nezpívaných písní měl ve svém setu jen miminum a člověk se nemohl ubránit pocitu, že jde i přes parádní scénu z několika obřích čtvercových ledek a vypracovaná světla o trochu laciný model.

vložte odkaz, text nemažte

Deska Cloud 9 ještě oficiálně nevyšla, a tak se daly čekat hned dvě věci: že fanoušci v hale nebudou na všechny songy reagovat podle představ, protože je nebudou znát - což se naštěstí nesplnilo. Hromada z nich sice znala jen remix hitu Eda Sheerana I See Fire a pak samozřejmě Firestone, jeho set brali ale logicky jako taneční mejdan a skvěle fungovali až do konce. Další obavy přinášela možná délka setu, prostě to, že Kygo po hodině zamává lidem a řekne "Thank You". Ani tyhle zvěsti se naštěstí nepotvrdily, protože během večera odehrál hned 10 (!) remixů - od už zmíněného songu Eda Sheerana přes hitovku Sexual Healing Marvina Gaye až ke Coldplay (Midnight), The Weekndovi (Often) a Johnu Legendovi (Happy Birthday).



Kygo rozhodně naplnil očekávání všech fanoušků, kteří za ním do Fora Karlín zamířili a chtěli slyšet "naživo" hitovky Firestone nebo Stole The Show. Jeho live set ale téměř ničím nevyčníval nad tucty dalších producentů EDM scény, což je celkem škoda.

Setlist: Younger (Seinabo Sey Cover), Miami 82, Stay, Carry Me, I See Fire (Ed Sheeran Cover), I’m In Love, Often (The Weeknd Cover), Coming Over, No Diggity vs Thrift Shop, Sexual Healing (Marvin Gaye Cover), Cut Your Teeth (Kyla La Grande Cover), Raging, Wait (M83 Cover), Happy Birthday (John Legend Cover), Oasis, Stole The Show. Přídavky: Midnight (Coldplay Cover), Nothing Left, Firestone

text: Kateřina Nováková, foto: Jaroslav Noska

2,50

čtenáři

hlasuj
zavřít