LIVE: Lenny málem propásla vlastní koncert ve Foru Karlín

Vydáno 02.12.2018 | autor: Jitka Fialková

"Přišla jsem do sálu a už tu byla jen uklízečka a zametala konfety," vyprávěla Lenny a vyděšená dodala: "Asi jsem to teda nestihla." Takový scénář jejího zatím největšího koncertu kariéry se odehrál naštěstí jen ve zpěvaččině snu, se kterým se zhruba v polovině vystoupení fanouškům svěřila. To, o čem opravdu snila a přála si, se jí splnilo - naplnila pražské Forum Karlín.

LIVE: Lenny málem propásla vlastní koncert ve Foru Karlín LIVE: Lenny málem propásla vlastní koncert ve Foru Karlín


LENNY
FORUM KARLÍN, PRAHA
1. 12. 2018

Kdo na koncert Lenny nevyrazil s dostatečnou časovou rezervou, na konec fronty od vstupu do Fora Karlín nedohlédl. Ještě dvacet minut před oficiálním začátkem akce sahala řada čekajících až do poloviny vedlejší ulice. Uvnitř sálu ale rozhodně prázdno nebylo. Předskokana, kapelu No Distance Paradise, publikum přijalo z počátku poměrně vlažně, ale s každou další písní ovace gradovaly. Přesto většina návštěvníků čas, kdy tato původem olomoucká rocková formace vládla pódiu, využila k jiným činnostem než soustředěnému poslechu.

Lenny si podmanila brněnské Sono. Fanouškům zazpívala přímo uprostřed sálu

JAKÉ BUDE NOVÉ ALBUM?

Posilněno hot dogy a slanými tyčkami mohlo publikum Lenny, která připravila opravdu efektní nástup, bouřlivě přivítat. Na úvod zazněla píseň Enemy, doprovázena skvělou projekcí odkazující na staré počítačové hry. Překvapením bylo, že konfety padaly na diváky už u této první skladby. Lenny si se svým týmem nejspíš řekla, že když show, tak je třeba ji pořádně odpálit a nečekat na konec. Rázný začátek umocňoval pohyb zpěvačky po pódiu. Skákala a běhala z jedné strany na druhou, což bylo pro všechny přítomné příznivé, protože ji měli možnost dobře vidět odkudkoliv.

Lenny interview: Nemám ráda, když mě někdo nebo něco brzdí

Kromě známých hitů zazněly v první polovině vystoupení i dvě novinky. Burger Beat, což je zatím pracovní název, a skladba Next to Me. Obě byly dost klidné, v pomalém rytmu. Chystá Lenny zasněnou desku? Nechme se překvapit.

HOSTA POSADILA NA KLAVÍR

Pomyslným předělem vystoupení byl třípísňový set s violoncellistkou Terezií Kovalovou. Neodehrával se na hlavní scéně, ale na malém pódiu na klavíru, pěkně mezi diváky. Příjemná změna. Zvuk klavíru a violoncella ve velkém prostoru Fora Karlín pořádně rozdmýchal emoce. Tentokrát sice lidé na obě muzikantky tolik neviděli, ale niterná energie se dostala i do toho nejodlehlejšího koutu v sále. Největší úspěch slavila skladba Say Something autorů Iana Axela a Chada Vaccarina, kterou známe v interpretaci A Great Big World a Christiny Aguilery. 

Lenny přivezla do Ostravy skvělou show a několik nových písní

Z rozněžnělé nálady publikum dostala rocková vypalovačka Fun. Poté se koncert nachýlil ke svému závěru. Bohužel ani Lenny nemá natolik ukázněné fanoušky, aby vydrželi na místech až do úplného konce. Jakmile začali cítit, že toho na setlistu moc nezbývá, vydali se do šaten. Ze spodního patra tak pomalu migrovali na první balkon, kde si již v kabátech vyslechli poslední píseň Hell.o, aby mohli rychle vyrazit ven z budovy.

ZLATÁ MEDAILE ZA PROJEKCI

Lenny ve Foru Karlín předvedla vydařený koncert. Sice se ona ani její předkapela nevyhnuly drobným problémům s nazvučením, ke kterým v tomto prostoru dochází poměrně často, ale na celkový dojem to nemělo valný vliv. Lenny zvládla koncert s grácií a pokorou. Obrovská poklona patří autorovi videoprojekcí Matyášovi Vordovi. Skladbám dodaly neuvěřitelný šmrnc a právě díky nim byl zážitek z vystoupení mnohem silnější.

Text: Jitka Fialková, foto: Marek Holoubek

Témata: Lenny, Forum Karlín, Terezie Kovalová, Enemy

3,50

čtenáři

hlasuj
zavřít