LIVE: Lucie slavila festivalově i v Brně, fanoušci přečkali tropy

Vydáno 25.06.2016 | autor: redakce

Další zastávkou oslavného turné skupiny Lucie se stalo Brno. Nechyběly ani předkapely Korben Dallas, Jasná páka a další hosté, festivalovou atmosféru navodilo i horké počasí.

LIVE: Lucie slavila festivalově i v Brně, fanoušci přečkali tropy Lucie strhla fanoušky i navzdory úmornému vedru


LUCIE

VÝSTAVIŠTĚV BVV, BRNO
24. 6. 2016

Brněnský koncert se pro velký zájem přesouval z Velodromu právě do areálu BVV, který se osvědčil už pro pořádání festivalů, jako je například Majáles. Nevýhoda těchto prostor se však ukazuje v letních měsících - betonový areál v podstatě bez stromů nenabízí moc míst ke skrytu před vedry, jaká posledních pár dnů panují v Brně. V reálu to vypadalo asi tak, že každé aspoň trochu stinné místečko bylo obsypáno návštěvníky a k pódiu na vystoupení Korben Dallas a Jasné páky vyrazili opravdu jen ti nejstatečnější, jichž ale nebylo ve výsledku také málo. Prostředí letního festivalu navozovala i účast hasičských vozů, které posloužily k osvěžení publika.

FOTOREPORT: Lucie v Brně: V ukrutném vedru zasahovali zdravotníci

Lucie zpočátku dělala drahoty, a než její členové nastoupili na pódium, uplynulo poměrně ještě dost času, vyplněného intrem a mocným pískotem pod pódiem. Společně s nimi na první píseň Rouháš se bohům přišel i první host-nehost, totiž Lenka Dusilová. Ta se zdržela vkuse hned na několik písní, kde zpívala zejména vokály v refrénech. Bylo zajímavé sledovat její návrat do rockových devadesátých let, v kontrastu s jejím introvertnějším baromantickým projevem, na nějž jsme poslední dobou zvyklí. Logicky pak nechyběl ani jejich společný duet s Davidem Kollerem Sen

VELKÁ PŘEHLÍDKA HOSTŮ

Dalším stálejším členem sestavy je pak Adam Koller, bicí sekci doplňuje ještě perkusistka. Když tedy Koller zavelí "sólo bicí", jako tomu bylo v písni Trumpety, znamená to postupně sólo třech nástrojů - na perkuse, Adama Kollera za bicími a naposledy samotného Davida Kollera.

vložte odkaz, text nemažte

Dalšími hosty během koncertu byli původní spoluzakladatelé kapely, tedy bubeník Tomáš Waschinger, klávesista Petr Franc a zpěvák Michal Penk, ten ale působil na pódiu tak nějak nesměle až nepatřičně. I přesto však jejich společná píseň Lucie patřila ke hřebům celého večera, velkou měrou také přispěním čtyř violoncell, která dodávala vystoupení slavnostní atmosféru a hudebně přidávala další barvy do výsledného zvuku.

Video z plzeňského koncertu Lucie:

DOŠLO NA NEJVĚTŠÍ HITY

V zakládající sestavě zahráli ještě během koncertu skladbu Šrouby do hlavy. Jakmile se ale setlist začal chýlit ke konci, přibývalo v publiku výkřiků s požadavky na různé další, pro každého jiné, zásadní skladby z třicetiletého repertoáru kapely. A většině těchto proseb bylo vyhověno v rámci čtyř přídavků  zazněly Chci zas v tobě spát, Panic, Černí andělé a Medvídek.

LIVE: Fanoušci Lucie dostali v Bratislavě zase ty největší hity. Už by to ale chtělo novinky

Jsou různé komerční kapely jezdící fůru koncertů na velkých pódiích, jejichž show je někdy více, někdy méně kopírována podle vzorů ze zahraničí. A pak je tu Lucie, která je absolutně svá, hraje sporadicky, ale poskytne svým fanouškům perfektní hudební i vizuální zážitek, tentokrát dokonce mnohonásobně převyšující ten z posledního brněnského hraní. Tak hodně štěstí, milá Lucie, hodně štěstí (při skládání nových věcí?) a zdraví!

text: Nikola Illeová, foto: Jitka Janů

Témata: Lucie, David Koller, Lenka Dusilová, Jasná páka, Korben Dallas, Brno, koncerty

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít