LIVE: Majáles v Brně aneb Jeden velký studentský mejdan. Zazářili No Name, Mandrage nebo Mydy Rabycad

Vydáno 07.05.2017 | autor: redakce

Svůj průvod zakončil Majáles v sobotu 6. května na Brněnském výstavišti. K vidění byla stejná show a stejný program jako v Hradci Králové a Praze, přesto byl Majáles v Brně jiný. Nezapomenutelný zážitek z něj udělala především láska místních k městu Brnu, nádherné počasí a zdejší studenti.

LIVE: Majáles v Brně aneb Jeden velký studentský mejdan. Zazářili No Name, Mandrage nebo Mydy Rabycad Majáles v Brně aneb Jeden velký studentský mejdan. Zazářili No Name, Mandrage nebo Mydy Rabycad. Foto: Lucie Nohlová


BRNĚNSKÝ MAJÁLES
VÝSTAVIŠTĚ BVV, BRNO
6. 5. 2017

Zprvu byl Majáles hlavně oslavou studentstva. Až postupem času se z něj stal komerční festival plný každý rok se opakujících kapel, což je ze své podstaty škoda. Ale málokdo ví, že Majáles není jen jednodenní festival. Předchází mu plno jiných kulturních akcí jako například divadelní festival Encounter, nadcházející filmový festival Fakulty informatiky Masarykovy univerzity aj. V den hlavních oslav je důležitou součástí také studentský průvod. Tedy stejně jako roky předtím všechno začalo na Náměstí svobody, odkud průvod pokračoval až na BVV.

V průvodu měla každá univerzita svůj alegorický vůz s kapelou. Dvojkoncert si ten den dal třeba Tomáš Klus, který zahrál za VFU nebo Rybičky 48 za MU. Radost, veselí a podpora svých univerzit, krále a královy se poté přesunula do areálu BVV a ve stejném duchu se nesla až do samotného konce.

FOTOREPORT: Brněnský Majáles: Na Výstavišti se předvedli Marpo, Tomáš Klus, Mandrage, Skyline, No Name a mnoho dalších

MÉNĚ JE VÍCE

Někdy je méně více. Ano, Majáles je především hudební festival, ale je nepříjemné, pokud se s kamarády nemůžete dohodnout na programu, a tedy z nabídky koncertů pak nevidíte skoro vůbec nic. Letos bylo stejně jako loni v programu 19 kapel a naprosto bohatě to stačilo. Podchycené bylo i připojení LTE.



Přestože byl festival vyprodaný, konečně se zde dalo také pohnout. S dlouhým čekáním na toalety musí člověk vždy počítat, ale svého piva jste se dočkali ihned. Ačkoli je areál celkem velký, s největší pravděpodobností jste tu měli možnost narazit na své přátele, spolužáky ze základky i souseda z ulice. Majáles je pro Brno prostě zajetá událost, která každoročně přiláká téměř 25 000 lidí.

vložte odkaz, text nemažte

Snad nejvíce se divákům zavděčili slovenští No Name. Na rozdíl od jiných kapel jako Horkýže slíže nebo Tomáše Kluse sem totiž jezdívají opravdu výjimečně. Vsadili na playlist plný starých hitů, které si zpívali diváci všech věkových kategorií.

LIDÉ SE V BRNĚ USMÍVAJÍ A MAJÍ SE RÁDI

"Brněnské publim je lepší než lecjaké jiné. Je spontánnější a má rádo tanec. Vždy, když hrajeme v Brně, tak je pod pódiem největší kotel. Zdejší nátura je skvělá. Lidi se tu usmívají a mají se rádi," přiznal Matyáš Vorda z Mandrage. Ti uchvátili diváky svou energií a propracovanou dramaturgií. O tom, jak vypadají další majálesové koncerty, jsme více psali v reportáži z Prahy

Vrcholem celého programu byla kapela Mydy Rabycad. Pro brněnské publikum jedna velká neznámá, ale vzhledem k tomu, že se jejich koncert překrýval s žánrově odlišnými Ine Kafe a Marpem, byla to příjemná alternativa, kde vybít svou poslední energii. Rázem se tak z hlediště stala veliká tančírna a zpěvačka Žofie si získala srdce nejednoho nového fanouška.

text: Lucie Šimůnková, foto: Lucie Nohlová

Témata: Majáles, Mandrage, No Name, Mydy Rabycad, Tomáš Klus, Horkýže Slíže, festivaly

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít