LIVE: Monkey Business oslavili devatenáctiny ve velkém stylu a tradičně, přesto v novém

Vydáno 24.05.2019 | autor: Hana Bukáčková

Stejně jako každý rok, i letos Monkey Business v čele s Matějem Ruppertem, který má třetí rok po boku Terezu Černochovou, oslavili ve Žlutých lázních svoje narozeniny. Představili zde svoje poslední studiové album Bad Time For Gentlemen. Předskokany byli spříznění Bert&Friends.

LIVE: Monkey Business oslavili devatenáctiny ve velkém stylu a tradičně, přesto v novém LIVE: Monkey Business oslavili devatenáctiny ve velkém stylu a tradičně, přesto v novém


MONKEY BUSINESS
ŽLUTÉ LÁZNĚ, PRAHA
23. 5. 2019


Monkey Business patří k pravidelným klubovým kočovníkům, kteří každé jaro a podzim objíždějí se svou show republiku. Od února byli tito úřadující držitelé Cen Anděl a Žebřík na nohou v rámci turné Bad Time For Gentlemen, které navázalo na loni v říjnu vydanou stejnojmennou desku. Vrchol šňůry kapela směřovala do Žlutých lázní, kde oslavila už devatenácté narozeniny.

Monkey Business interview: Jsme kapela, která nezná kalkul

Po celé turné jim předkapelu dělali extravagantní Bert&Friends, nejinak tomu bylo i v Praze. Na pravidelném narozeninovém mejdanu tak vystřídala Katarzii, Lake Malawi nebo Barboru Polákovou, kteří se zde ukázali v minulých letech. Monkey Business svým výběrem tradičně ukazují, jak dobrý mají vkus a jak umí odhadnout potenciál interpretů v jejich počátcích.

Set oslavenců odstartoval písní Worst Lover Ever, která otevírá i zmíněnou desku. Právě ta tvořila páteř koncertu. Vyjma obměny repertoáru chyběla oproti minulým letům i příležitostně hostující Tonya Graves, bývalá zpěvačka skupiny, která jí před půl rokem vytáhla trn z paty poté, co se Tereza Černochová zranila a nemohla vystupovat. Černochová tedy v Praze s novým repertoárem, který je jí šitý na míru, vystoupila poprvé.

FOTOREPORT: Monkey Business po roce znovu roztančili Žluté lázně

Úplně bez hostů se to ale neobešlo. Před vypůjčeným songem Náš klan od J.A.R. nejdřív Ruppert pozdravil kapelní klan, který se přišel podívat, jmenovitě J.A.R., Lake Malawi či PSH. V polovině písně se na pódiu objevil se svým rapovým partem Vladimír 518. Doplnil ho saxofonista z Prešova, který poté ještě sólem ozvláštnil Kick the Stupid.

Chyběly tradiční árie a kostýmy nebyly tentokrát tolik extravagantní, jak jsme zvyklí. Letos měli Monkey Business dress code ve stylu bílých podvlékaček, tedy až na Terezu, která se po pódiu pohybovala v černém prádle tohoto typu. To vlastně nepřímo korespondovalo s názvem poslední studiovky. Pánské osazenstvo navrch překvapilo suspenzory tělové barvy a hlavní protagonisté si vzali na hlavu buřinku či cylindr.

RECENZE: Hudba Monkey Business je na novince Bad Time For Gentlemen lepší než porno

Co ale zůstalo, byla dobrá nálada, kvalitní hudba a energická show. Než je publikum dvakrát vytleskalo na pódium, došlo při prvním potlesku k prolomení hokejové plichty a naše hokejová reprezentace dala první gól do německé brány. Zajímavé načasování.

Stejně jako hokej, který se pro nás proměnil ve velký úspěch, i koncert měl jasný tah na branku. Monkey Business na fanoušky zaútočili novou deskou, která jen a jen potvrzuje kvality této formace a pěvecké vlohy Černochové. A taky fakt, že funk nikdy nevyjde z módy.

Text: Hana Bukáčková, foto: Tomáš Klíma

Témata: Monkey Business, Matěj Ruppert, Roman Holý, Tereza Černochová, J.A.R., Žebřík, Bad Time For Gentlemen

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít