LIVE: Nekonečná energie Young Fathers pohltila MeetFactory

Vydáno 15.10.2015 | autor: redakce

Loni Young Fathers v Praze vystoupili v rámci festivalu Struny podzimu a s Mercury Prize v ruce, která tehdy ještě ani nestihla pořádně vychladnout. V MeetFactory už měla hlavní slovo logicky především aktuální deska White Men Are Black Men Too.

 

LIVE: Nekonečná energie Young Fathers pohltila MeetFactory LIVE: Nekonečná energie Young Fathers pohltila MeetFactory

YOUNG FATHERS
MEETFACTORY, PRAHA
14. 10. 2015

Young Fathers jsou na hudební scéně naprosto autonomní parta, která ve vás jen těžko bude evokovat cokoliv, co jste slyšeli předtím. Často bývají označováni zjednodušeně jako "hip hop ze Skotska", jde ale spíš o multižánrový propletenec, který v sobě obsahuje kromě už zmíněného hip hopu taky soul, r’n’b, elektroniku i jejich africké kořeny.

FOTOREPORT: Young Fathers si znovu podmanili Prahu

LIVE: Nekonečná energie Young Fathers pohltila MeetFactory

Už s prvními samply přišla silná vlna přílivové energie, kterou tahle trojice oplývá velkou měrou. Během setu, který trval jen něco málo přes hodinu nebyla ani chvíle na oddech a trojice Kayus, Graham a Alloysious ve svých oblíbených (a hodně rychle taky propocených) košilích citlivě střídala chvíle nálad jednotlivých songů a sál zpracovala na výbornou. Je jedno, na jak velkém pódiu stojí, stačí jim jen pár metrů čtverečních, na kterých úřadují, a o ostatní se nestarají. Žádné projekce, téměř nulová komunikace s fanoušky, žádná přehnaná světla. O to ale koncentrovanější zážitek a propojení. Pomyslný vrchol přišel s dvojicí songů War a Get up, které vedle jejich ostatní tvorby pořád trčí o krok výrazněji.

LIVE: Young Fathers bylo pódium v Brně malé, skvěle se předvedli i WWW

Jediným mínusem večera byla návštěvnost, tenhle koncert měl být vyprodaný. V kontrastu nedávného běsnění při spuštění předprodeje na Kings Of Convenience, kteří v tomhle prostoru vystoupí jen o pár měsíců později, to působí až lehce úsměvně.

text: Kateřina Nováková, foto: Čestmír Jíra

4,00

čtenáři

hlasuj

Mohlo by Vás zajímat

zavřít