LIVE: Nespoutaný Jihoafričan Jeremy Loops se v Praze fanouškům rozdal, výteční byli i Megaphone

Vydáno 18.08.2016 | autor: Hana Bukáčková

Netradiční venkovní prostředí Tiskárna na Vzduchu v pražských Holešovicích se stala útočištěm pro nezvyklé hudební spojení - Megaphone a Jeremy Loops. Oba interprety skvěle přijalo publikum, i když jsou úplně jiného ražení, ale přesto mají něco velmi společného, a to právě super komunikaci s fanoušky.

LIVE: Nespoutaný Jihoafričan Jeremy Loops se v Praze fanouškům rozdal, výteční byli i Megaphone Nespoutaný Jihoafričan Jeremy Loops se v Praze fanouškům rozdal. Foto: Lucie Levá

JEREMY LOOPS + MEGAPHONE
TISKÁRNA NA VZDUCHU
17. 8. 2016

Před půl osmou večerní vběhli na pódium Megaphone těšící se vzrůstající oblíbenosti. Neponechali nic náhodě a už od prvních tónů nám servírovali svižnou funkovou muziku. Během hodinového setu jsme se opět dočkali zajímavé taneční vsuvky basáka Petra při Peter's Dancin' RnB, jeho nakrucování nikdy neomrzí a všechny přítomné vždycky pobaví.

FOTOREPORT: Pražskou Stromovkou hýbaly funky rytmy! Jihoafričan Jeremy Loops přivezl exotiku, hráli i domácí Megaphone

Zahráli většinu pecek z jejich debutového alba Gift shop, ale i nové kousky, které budou na připravované desce. Mimo jiné jsme se od nich dočkali songu Easy To Hate, který hrají jen velmi výjimečně. Pozorní si mohli všimnout, že kapela "zapracovala" na svém ošacení a byla dokonale sladěná, nebo že u předposlední písně Louder vynechali svůj tradiční "vykřičený" závěr a nahradili ho bubenickým sólem. Set zakončili přídavkem Lion.

vložte odkaz, text nemažte

JEREMY LOOPS A JEHO KAMARÁD LOOPER

Atmosféru, kterou připravili Megaphone, dovršil zpěvák Jeremi Hewitt vystupující pod pseudonymem Jeremy Loops. Tento třicetiletý umělec z Jihoafrické republiky si přichystal zdravici v češtině "Ahoj lidi" a zahájil svůj set sám jen s mikrofonem a foukací harmonikou. Předvedl beatbox, který si nahrával na mašinku jménem looper. Tu používal během celého koncertu, když si nahrával i "klasické" nástroje, zpestřením bylo, že použil i zvuky dětské hračky. Šlo o kombinaci country s moderními prvky. Vystoupení mělo švih, náboj, neskutečnou energii, kterou sršel trysky na fanoušky. S těmi neustále komunikoval a vypravoval jim různé příběhy.

V mnohém předčil veškerá očekávání, svým suveréním vystupováním, bezprostřeností a muzikanstvím strhnul všechny přítomné na svoji stranu. Skotačil na pódiu o stošest. Na pomoc si na jednotlivé kousky přizval různé muzikanty (saxofonistu, bubeníka, baskytaristu, rappera), kteří dodali ještě větší šťávu již tak povedenému číslu.

Poslední song See, I Wrote It For You svým hudebním základem připomínal známou radiovou pecku Wake Me Up od Aviciiho. Místo očekávaného přídavku se muzikant vrhnul mezi lidi, kde jim rozdával autogramy. Rozhodně jeho jméno ještě uslyšíme a jednou bude třeba vystupovat jako headliner na jednom z našich největších festivalů.

text a video: Hana Bukáčková, foto: Lucie Levá

Témata: Jeremy Loops, Megaphone, Avicii, koncerty, funky

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít