LIVE: Nickelback se v Praze dotkli rockového nebe

Vydáno 19.09.2016 | autor: Hana Bukáčková

Téměř vyprodaná O2 arena v Praze přivítala po třech letech kanadské rockery Nickelback. Parádní zvuk a vodopád energie potvrdily jejich kvality a vynahradily tak fanouškům loňský zrušený koncert.  A že to byl fakt nářez…

LIVE: Nickelback se v Praze dotkli rockového nebe Nickelback se v Praze dotkli rockového nebe. Foto: Nicola Bernard


NICKELBACK

O2 ARENA, PRAHA
18. 9. 2016

Večer zahájili krátce po půl osmé jejich krajani Monster Truck. Čtyřčlenná formace servírovala jenom slabý odvar toho, co chystala hlavní hvězda. Ale publikum je přijalo s otevřenou náručí, i když neměli takový drive. Ke cti jim slouží alespoň to, že jejich vystoupení postupně gradovalo. Stejně ale všichni čekali, až se objeví Chadova banda.

FOTOREPORT: Nickelback po třech letech v Praze: Rocková smršť a nestárnoucí hity

SVĚTELNÁ SHOW A FANYNKY NA PÓDIU

Fanoušci se po třech letech čekání dočkali a hned, jak se spustila neodolatelná rocková smršť, od prvních tónů se dalo tušit, že to bude fakt "velký". Zahajovali songem Edge Of A Revolution, a to s velkou parádou. Světelná show slibovala mnohé, na obrazovkách jsme mohli vidět speciálně snímané muzikanty z různých úhlů, což přidávalo na sex-appealu koncertu, i nazvučení se obešlo bez komplikací.

vložte odkaz, text nemažte


 
Nickelback působili sebejistě a směrem k publiku byli hodně komunikativní. Během vystoupení se zpěvák Chad Kroeger několikrát dožadoval "time alcohol" a připíjel si s naučeným českým "na zdraví". Po prosbě o největší ovace žen prohlásil, že svou intenzitou dokonce připomínají příznivkyně One Direction. Před Rockstar vyzval dvě fanynky z publika, aby jim přišly pomoci s vokály. Ty si svou roli náramně užívaly. Kdy se vám taky podaří zazpívat si se světovou hvězdou?

Staňte se na chvíli Rockstar: 5 důvodů, proč vyrazit na Nickelback
 
Chadův chraplák řezal a zarýval se fanouškům pod kůži. Zvuk byl dokonalý, naprostý soulad kytar a bicích. Nechyběly pomalejší starší klasiky v podobě How You Remind Me, spidermanovské hymny Hero, Photograph, Far Away, které nebyly vůbec "ucajdané", jak by se na první pohled mohlo zdát. Ale zazněly i věci z posledního alba No Fixed Address, například What Are You Waiting For nebo v úvodu zmiňovaná Edge Of A Revolution. Při We Must Stand Together začaly postupně ochozy vstávat. A v samotném závěru už byli všichni na nohou.


 
Kapela zatopila pod rockovým kotlem a ukázala, že nemusíte běhat po pódiu, dělat kotrmelce, ukousávat netopýrům hlavu, máchat hřívou, abyste uspěli u publika. Stačí jednoduše postavená show o kvalitních muzikantech, jakými Nickelback bezesporu jsou, a máte o úspěch postaráno.

text: Hana Bukáčková, foto: Nicola Bernard

Témata: Nickelback, Chad Kroeger, Monster Truck, koncerty, rock
 

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít