LIVE: Offspring rozjeli svou punkovou smršť v sauně pražské Malé sportovní haly

Vydáno 24.08.2017 | autor: Hana Poláchová

K takzvaným dobrým holubům, kteří se často a rádi vrací hrát do České republiky, patří bezesporu neopankáči, Offspring. Po loňském Rock for People si tentokrát zahráli v pražské Malé sportovní hale. Nejen proto, že je léto, mohli organizátoři zvolit vhodnější prostory. Vzhledem k úmornému vedru měli diváci pocit, že jsou v kotli bez ohledu na to, jaké místo si vybojovali. Sauna byla pod pódiem i na balkóně.

LIVE: Offspring rozjeli svou punkovou smršť v sauně pražské Malé sportovní haly LIVE: Offspring rozjeli svou punkovou smršť v sauně pražské Malé sportovní haly


THE OFFSPRING
MALÁ SPORTOVNÍ HALA, PRAHA
23. 8. 2017

Každému, kdo se pohyboval nebo projížděl kolem Výstaviště, muselo být jasné, že se děje něco velkého. Přibližně v půl osmé lemovala fronta rockových fanoušků, oděných převážně v černém, cestu od haly až k hlavní bráně. Osm šťastných se dostalo až do bezprostřední blízkosti kapely, vyhráli totiž Meet&Greet. Pár fotek ze setkání najdete v galerii výše. 

FOTOREPORT: The Offspring po šesti letech v Praze: Punkeři zaplnili Malou sportovní halu

Během supportujících Newdrive si tedy prozíraví a trpěliví fanoušci mohli zabrat slušná místa nebo zatančit. Všechno fungovalo přesně podle časového rozvrhu, a když přišel čas pro hlavní hvězdy, na ploše by neproběhla ani myš. Na balkóně si někteří hledali vyvýšená místa a jiní měli prostor k tanci. Nesmyslnou absenci baru vynahradily aspoň hostesky s alkoholem. Přesto mnozí rádi chodili ven. Ne tak kvůli kouření, ale pro zásobu čerstvého vzduchu.

Offspring si po výše zmiňované loňské návštěvě napravili reputaci, zvuk byl výborný, vzájemná energie mezi nimi a fanoušky pulzovala halou, chór i ovace přítomných byly mnohdy až ohlušující. Dexter ukázal, že je v dobré formě, na patos a cajdáky nebyl čas. Vše podtrhovala dobrá práce osvětlovačů. 

Offspring hráli, pro někoho nezvykle, v pěti. Kytaristu Noodlese zastoupil Todd Morse, tomu sekundoval doprovodný kytarista v pozadí. Koncert uzavíraly hity Americana a pro mnohé rocková hymna Self Esteem. Vydařená tečka za skvělým punkovým večírkem. 

Kdo nechtěl domů, mohl zůstat na (venkovní) taneční party The Bottom Line.

Setlist: You're gonna go far, kid, All I want, Come out and play, (Can't get my) Head around you, Seven nation army, Original prankster, Have you ever, Staring at the sun, What happened to you?, Bad habit, Hit that, Mota, Why don´t get you a job?, Genocide, Want you bad, Pretty fly (for a white guy), The kids aren't alright, Americana, Self esteem 

text: Hana Poláchová, foto: David Webr (titulní), Hana Poláchová 

Témata: Offspring, punk, Malá sportovní hala

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít