LIVE: Poslouchat Bruce Dickinsona z Iron Maiden se vyplatí, i když zrovna nezpívá

Vydáno 26.10.2019 | autor: redakce

Tři a půl hodiny poslouchat někoho, jak o sobě vypráví? To zní jako pěkná nuda. To by ale "ten někdo" nesměl být Bruce Dickinson. Dlouholetý frotman Iron Maiden, pilot letadel, pivovarník, spisovatel a šermíř. Ale především neuvěřitelně zajímavý muž. V O2 universum v Praze představil svou autobiografii What Does This Button Do?

LIVE: Poslouchat Bruce Dickinsona z Iron Maiden se vyplatí, i když zrovna nezpívá LIVE: Poslouchat Bruce Dickinsona z Iron Maiden se vyplatí, i když zrovna nezpívá


BRUCE DICKINSON 
O2 UNIVERSUM, PRAHA
25. 10. 2019

Podle vlastních slov se narodil v největší díře v Anglii a za žádnou cenu nechtěl být zpěvákem, přesto se stal frontmanem jedné z největších metalových kapel světa. Večer v pražském O2 universum ukázal, že Bruce Dickinson je opravdu zábavný chlapík. Se svým anglickým humorem plným ironie chvílemi připomínal scénky z produkce komediální skupiny Monty Python.

ROCKBLOG: Bruce Dickinson ve válečném Sarajevu: Film, ze kterého mrazí

V sále zaplněném několika stovkami metalistů jsme se mohli potrhat smíchy u příběhů, které vyprávěl. Například o tom, jak byl jeho otec znepokojen a pochyboval o sexuální orientaci svého syna, když ve třinácti letech odmítl nabídnutou cigaretu.

O tom, jak se kluk z chudých poměrů dostal na soukromou školu, kde předstíral, že neumí zpívat. Chtěl se tak vyhnout zpěvu v kostelním sboru, jehož vedoucí byl k chlapcům až příliš přítulný. O svých hudebních začátcích jako hráče na bonga v kapele, o které nikdo nikdy neslyšel. O tom, jak si vysloužil výprask holí do krve za to, že nechal dovézt dvě tuny koňského hnoje přímo před dveře vychovatele internátu. I o tom, jak ho nakonec z prémiové školy nadobro vyhodili poté, co ho načapali močícího do vychovatelovy polévky...

TOP 5 NEJ pražského koncertu Iron Maiden: Rekvizity, pódiová show i energický Bruce Dickinson

Těch historek bylo tolik - a všechny skvělé! Každá z nich byla součástí skládačky života skvělého muzikanta, ale hlavně úžasného člověka. Skromnost, se kterou mluvil o tom, jak jeho kariéra s Iron Maiden šla až příliš rychle nahoru, nebo pokora, s jakou vyprávěl o svém odchodu i návratu do kapely nebo o legendárním vystoupení v obléhaném Sarajevu, si získala všechny přítomné.

A když mluvil o svém boji s rakovinou hrtanu a trablemi spojenými s chemoterapií takovým způsobem, že se celý sál div neválel smíchy po zemi, člověk se neubránil myšlence: "Tenhle chlap je prostě frajer."

Za ten večer toho padlo tolik, že se to do jednoho článku napsat nedá. Každopádně - upřímně jsem nečekal, že jedno z nejlepších vystoupení Bruce Dickinsona, které v životě uslyším, bude (takřka úplně) beze zpěvu a že si ho určitě budu celý život pamatovat. 

Up the irons Bruce!

Text: Radouane Hadj Moussa

Témata: Bruce Dickinson, O2 universum, What Does This Button Do?, vystoupení, Praha

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít