LIVE: Ricky Martin nechal v O2 areně své srdce

Vydáno 10.09.2018 | autor: Filip Pešta

Od pražské premiéry Rickyho Martina měli návštěvníci dle zpěvákových slov očekávat to nejlepší z jeho tvorby, pocity štěstí a hodně tance. A co slíbil, to v podstatě dodržel.

LIVE: Ricky Martin nechal v O2 areně své srdce LIVE: Ricky Martin nechal v O2 areně své srdce


RICKY MARTIN
O2 ARENA, PRAHA
9. 9. 2018

O předehru se tentokrát postaral Dj a samotný zpěvák se na pódiu objevil půl hodiny po oficiálním začátku. První asociací pro vizuální stránku show byl pro mnoho lidí dost možná obří, pompézní karneval. Pravda je však taková, že Ricky vsadil spíše na lidský faktor, a tak se kolem stage objevilo pouze několik obrazovek se standardní grafikou.

FOTOREPORT: Energický Ricky Martin postavil na nohy celou O2 arenu

Dominantou Martinova koncertu nebyl bohužel až tak on sám, ale spíše lidé z jeho muzikantského a tanečního týmu. Pevné základy utvářela hlavně živá kapela s výborným bubeníkem a skvělou dechovou sekcí, nemluvě o výtečných tanečnících. Také on sám se ale ukázal jako sympaťák, co svoje jméno dokáže prodat.

Tento úderný celek vše rozjel úvodní skladbou María a postupem času s občasnými přestávkami v podobě pomalých písní publikum čím dál více dostával do taneční euforie. Kromě pohybových kreací střídal Ricky také outfity, jejichž vrchol nastal po energické skladbě Andrenalina. "Dnes tu nechám své srdce," prohlásil zpěvák oblečen ve zlatavém županu.

ČISTĚ, ŽIVĚ, ALE NE JAKO NA DESCE

Největší mínus se bohužel týká zpěvu samotného. Kromě zbytečně přepáleného vibráta se návštěvník nedočkal ani jednoho těžšího pěveckého partu v notoricky známých hitech jako She Bangs, The Cup Of Life nebo Livin' La Vida Loca. Martin si těžké refrény v písních buď nesmyslně zjednodušil, pouštěl je z playbacku nebo mu vypomohl vokalista. To ale nic nemění na faktu, že zněl čistě a živě, kdykoli dal mikrofon k ústům.

První tóny písně Vente pa'ca za velkého skandování definitivně rozjely velkou párty. Lidé sedící na tribunách to v tuhle chvíli už nemohli déle vydržet, a tak se O2 arena proměnila v jeden velký taneční parket. Tuhle atmosféru udržel Ricky až do konce koncertu. Ten vyvrcholil přídavky Pégate a The Cup Of Life.

Ricky Martin nelhal. Do Prahy skutečně přivezl energickou show, kterou svým sympatickým vystupováním a kreacemi prodal. Hudebně se za něj sice stydět nemusíte, ale zároveñ vám rozhodně nespadne brada. V týmu výborných muzikantů a tanečníků zůstává tedy pouze příjemnou třešničkou na dortu.

text: Filip Pešta, foto: Jaroslav Noska

Témata: Ricky Martin, O2 arena, Livin' La Vida Loca, latino pop

3,50

čtenáři

hlasuj
zavřít