LIVE: Rock Café slavilo 27. narozeniny, hvězda večera Kapitán Demo upustil páru

Vydáno 21.01.2018 | autor: Hana Bukáčková

Pražský klub Rock Café slavil již 27. narozeniny a na oslavu si pozval Kapitána Demo. Ten se svou crew rozjel mejdan ve velkém stylu, div nezbořil mekku pražských rockerů.

LIVE: Rock Café slavilo 27. narozeniny, hvězda večera Kapitán Demo upustil páru LIVE: Rock Café slavilo 27. narozeniny, hvězda večera Kapitán Demo upustil páru

27. NAROZENINY ROCK CAFÉ - KAPITÁN DEMO
ROCK CAFÉ, PRAHA 
20. 1. 2018

Ale pěkně popořádku. Když se řekne narozeninová párty, nesmí chybět balonky. V Rock Café jich bylo požehnaně, letos padla volba na barevné. Stejně tak barevný byl i celý program, jenž byl pro návštěvníky připraven.

Slavnostní večer začal v horním divadelním sále stand upem Undergound Comedy Praha, která svým ostrovtipem pobavila nejednoho milovníka důmyslného netuctového humoru. Poté se program přelomil do hudební části.

TOP 10 domácích videoklipů roku 2017 (II.) - Zrní, Vojta Dyk, Kapitán Demo nebo Emma Smetana

TINY BEAT - BEATBOXER, CO NEZKAZÍ ROZJETOU PÁRTY

Tu otevřel Tiny Beat, beatboxer a performer v jednom, který se po třech letech vrátil do Čech. Nyní žije v Polsku a během setu si posteskl, že mu tam chybí drum and bass, který k České republice patří, ale v Polsku nemá zatím žádnou tradici. Proto se zde vyřádil do sytosti. V předposlední věci si troufnul na cover nejznámějšího hitu Rednex country Cotton Eye Joe. Tiny Beat nezkazí žádnou dobře rozjetou párty a celým setem nás provedl jako výtečný performer a bavič.

KAPITÁN DEMO - SKVĚLÁ TŘEŠNIČKA NA NAROZENINOVÉM DORTU

Kapitán Demo si neodpustil akademickou čtvrthodinku, ale čekání se vyplatilo. Na pódium dorazil se svou crew z řad diváků. Fenomén posledních pár let nabírá na otáčkách čím dál větší praštěností, vlezlostí a břitkým humorem. Největší úchylárna, která nemá na českém trhu obdoby a nebere si s ničím servítky, tak mohla začít. 

VIDEOROZHOVOR: Kapitán Demo a jeho crew: Hodláme nakupovat a prodávat čakry

Dobře naladěný Demo začal vystoupení svojí tradiční otázkou, co je tady jeho. Když se dočkal odpovědi, že všechno, mohla show nefalšovaného krále českého rapu pokračovat. Arogantní Kapitán Demo nešetřil úsměvy, poskakoval se svojí crew po scéně a udával neskutečné tempo celého koncertu. Do jeho textů se otiskuje zábavnou formou průchod frustrací z tuzemských nešvarů a našeho čecháčkovství. Skvělá produkce, kterou měl v ten večer na starosti Praotec Čech, byla ve znamení chytlavých beatů a elektroniky.

Jeho show byla dotažena jako obvykle do detailu, nechyběli ani "exotičtí" tanečníci. Praotec Čech vystupující v českém hokejovém dresu pobavil při odchodu tím, že původním majitelem dresu byl "typický" Čech - Nguyen. Na pódium drze vlezl i fanoušek, který si střihl kozáčka s asijským tanečníkem. Výjimečnou absenci měla "ta, co ji nevzali na konzervatoř".

Nominace na Apollo mají J.A.R., Kapitán Demo nebo Role

Co ale nechybělo, byly hitovky typu Kdo to má k seriálu Lajna, Trendsetter, Kamion předjíždí kamion, Na čínském zelí spoluprcali, Ovce, Láska, pokora a sluníčko, Nenávidím koně, Bez klobouku boss, Kdo neskáče není Čech a další brutality.

Nedočkavce Kapitán Demo překvapil novým singlem VIP King, jenž byl ochutnávkou nové desky Mládí v trapu, které vyjde, až se Kapitánovi bude chtít. Jak typické. Prozradil ale, že ho natočí společně s ProGramem a Givi Krossem.

V závěru mejdanu při písni Až vyrostu budu Nohavica, kdy ve svém sumo oblečku seskočil se svými kumpány zapařit mezi smrtelníky, tancoval tak vehementně, až chudák doslova upustil páru. To ho ale neodradilo od toho, aby set dotáhl do vítězného tažení. Večírek vygradoval afterparty, o kterou se postarali DJs Bukkake Brothers.  

Text: Hana Bukáčková, foto: Tomáš Klíma 

Témata: Rock Café, Kapitán Demo, Tiny Beat, Jiří Burian, Trendsetter

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít