LIVE: Škwor v plzeňském Pekle: z pódia šlehaly plameny a fanoušci šíleli

Vydáno 20.02.2016 | autor: redakce

Po velkém úspěchu podzimní šňůry k novému albu Hledání IDentity se Škwor vrací na pódia s jarní částí turné. Jako první si díky svým rockovým hitům podmanili plzeňské Peklo. A bylo vyprodáno. Spolu s hlavní hvězdou dorazili i hosté - Wait a Daniel Krob. 

LIVE: Škwor v plzeňském Pekle: z pódia šlehaly plameny a fanoušci šíleli škwor v plzni zahájil jarní část turné


ŠKWOR

KD PEKLO, PLZEŇ
19. 2. 2016

Plzeňské Peklo, kam se už před devatenáctou hodinou, na kdy byl ohlášen začátek akce, hrnuly davy lidí, vypadalo, že je snad nafukovací. Pivo teklo proudem, fronty se neustále zvětšovaly, paní v šatnách i za barem nevěděly co dřív. Na ochozech postávala spousta lidí a parket se začínal plnit.

FOTOREPORT: Ohnivý Škwor v Pekle zahájil jarní část turné

Jako první vystoupil Daniel Krob, známý jako kytarista skupiny Arakain, z heavy metalové formace Kreyson nebo z akustického seskupení Bohemica. Krob má s kapelou Škwor dost společného, nejen melodické rockové skladby, ale hlavně české texty a vyjadřování se k aktuálním situacím. 

Proběhla rychlá výměna a na pódiu se zjevila skupina Wait. Místo zpěvačky Aleny, drobné blondýnky, která nemohla ten večer vystoupit, dorazila zaskakující zpěvačka Martina. A svého úkolu se zhostila s nasazením: roztančila první řady hity jako Wait For Me nebo Follow Me To Hell. Kapela byla energická a fanoušci se pomalu začínali z předsálí přesouvat pod pódium. Zaposlouchali se do anglických textů, které Wait proložili i českými hity. Vlnili se v rytmu hudby, začínali se roztleskávat, ale přesto se nepodařilo fanoušky dostat do úplného varu: bylo vidět, že čekají na hlavní hvězdu večera.

Je to tady. Zatažená bílá opona a netrpělivé pískání a dožadování se příchodu rockových oblíbenců. Vypukla rozjíždějící se palba bicích nástrojů a spadla opona. První rychlá hitovka fanoušky rozpálila a rozskákala parket. Diváci šíleli, zpívali s frontmanem, ruce vystřelily nad hlavy a byly vidět i úsměvy zamilovaných fanynek. Nové písně z alba Hledání IDentity dokázaly, že kapela zůstává věrná svému stylu jak po stránce hudební, tak textové. Chvílemi to vypadalo, že trochu zpomalili. Škwor tak dokazují, že v baladách jasně začínají být pevní v kramflecích.

Škwor ani o Vánocích nelenili, dokončili turné ve Valdicích

Koncert se zdál být speciální snad ve všem. Nová videoprojekce měnila své barvy a z pódia šlehaly plameny, které se postupně střídaly s kouřovými efekty. Fanynky tak nebyly rozpálené pouze z charismatu Petra Hrdličky, ale i z toho, co se dělo kolem. Parket se pod skákajícím davem prohýbal. Skalní fanoušci zpívali i při nových hitech, zatímco ostatní se zvědavě zaposlouchávali do textů.



Koncert Škwor zakončuje novinkou, ale přídavek si obecenstvo zasloužilo. Síla starejch vín a závěrečná Mý slzy neuvidíš. Nemělo to chybu! Byl to opět plnohodnotný koncert a silný zážitek. Hráli přes dvě hodiny v kuse. Frotman Petr Hrdlička zmínil, že Plzeň nikdy nezklame a vždycky se sem těší. Jak hřejivá slova pro místní obecenstvo.



Velký dík patří rozhodně i bedňákům, technikům, zvukařům, osvětlovačům, manažerům za jejich skvělé a profesionální zvládnutí všech náročných úkolů, ale samozřejmě hlavně muzikantům, kteří se svým fanouškům odvděčili za skvělou atmosféru svým pestrým vystoupením. Škwor má svůj zástup věrných příznivců, kteří na koncert vždycky rádi přijdou a jejich vystoupení ocení. Mají v nich jistotu a ví, co můžou očekávat, stejně jako diváci od nich.

text: Jitka Šárová, foto a video: Jana Braunová

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít