LIVE: Skyline málem zbourali vyprodanou loď Cargo Gallery

Vydáno 03.06.2016 | autor: Hana Bukáčková

Především skalní fanoušci, kteří vyprodali tento speciální koncert za krátkou dobu, se sešli na atypickém místě v prostorách lodi Cargo Gallery. Tu si Skyline vybrali pro křest své desky Jungle. A džungle to ve čtvrtek večer rozhodně byla. 

LIVE: Skyline málem zbourali vyprodanou loď Cargo Gallery Skyline pokřtili desku v Cargo Gallery. Foto: Kamush Ostružinová

SKYLINE
CARGO GALLERY, PRAHA
2. 6. 2016

V CARGO GALLERY TO VŘELO

Vystoupení začalo stylovou zvukovou kulisou s prvkami džungle. Za bouřlivého jásotu se objevila skupina v plné parádě na scéně. Speciální koncert odstartovali novinkou Timeless, se kterou to rozjela Marka. Skyline uvítali všechny své fanoušky a pak už se mohlo jet v ostrém tempu. Koncert probíhal díky vybranému zajímavému prostoru sice v rodinné atmosféře, ale teplota vzduchu by se dala přirovnat k bodu varu a kyslíku mnoho nazbyt také nebylo.

Skyline interview: Jungle je odrazem naší společnosti, lidi se chovají trochu jako zvířátka

Během vystoupení si Jacob půjčoval od fanouška z první řady kšiltovku, kterou si nasazoval při některých písních na hlavu, čímž překrýval své nové šedé číro. Hlavní zpěváci nebyli vinou ozvučení v zadních řadách bohužel moc slyšet, zvuk nástrojů zbylých muzikantů byl ale dokonalý.

Skupina představila většinu songů z nové desky, se kterou sklidila velké ovace. Zazněly i starší hity jako skylinovská klasika Pretty Princess.

vložte odkaz, text nemažte

OTVÍRÁNÍ ŠAMPAŇSKÉ BUBENÍKOVI NEŠLO

Jacob se zmínil, že žádný křest desky neplánovali, ale jak to tak bývá, od původních plánů se upouští, a proto ho zrealizovali. Zároveň poděkoval fanouškům, že akci tak rychle vyprodali, sami to prý nečekali. Při křtu poznamenal, že nepřijde Leoš Mareš ani Ivana Gottová, ale lidi, kteří jsou důležití pro tuhle desku - tedy Vítek Škop, který jim dělal grafiku, dále Matouš Godík, jenž celou desku míchal a produkoval, a v neposlední řadě textařka Hanka 148, která se spolupodílí na jejich textech. Když mělo dojít k samotném křtu, bubeníkovi Radkovi se nedařilo otevřít šampaňské, naštěstí s tím neměli problém kmotři a všechno tak proběhlo hladce.

Při skladbě Ocean si pozvali na pódium Kryštofa Vernera, hostujícího na nové desce, který je doprovodil na trumpetu. Během vystoupení Jacob s Markou neustále hecovali dav - jestli chtějí bordel, ať ho prý sami nejdřív ukážou. Při písni Escape Jacob seskočil mezi fanoušky a zpíval mezi lidmi v kotli. Celkově byl méně hyperaktivní, než jsme zvyklí, a to kvůli jeho zranění, které si způsobil před pár dny při sportu, jehož je velkým vyznavačem. I přesto jsme však viděli energický koncert s rychlým spádem, který nebrzdily žádné předlouhé proslovy mezi písněmi. 

FOTOREPORT: Skyline pokřtili album na vodě! Z Cargo Gallery se stala džungle

Při přídavku si opět přizvali trumpetistu Kryštofa. Zahráli Dancing With Fire z minulé desky Fairytapes a Jungle, podle které se jmenuje novinka. Rozloučili se hitovkou Smudge Your Make-Up, při které dominovaly Hiffiho mixy, ke konci písně Kuba vypomohl s bicími Radkovi, kolem kterého se shromáždili v samotném závěru.

Podle Skyline šlo asi o nejmenší koncert, co kdy v obdobných prostorách měli. A s fanoušky si to - jak nám poté osobně potvrdili - užili skvěle.

text: Hana Bukáčková, foto: Kamush Ostružinová

 

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít