LIVE: The Prodigy na Rock for People pumpovali do žil adrenalin

Vydáno 06.07.2018 | autor: Nicola Bernard

Šest let uplynulo od dosud posledního koncertu The Prodigy na Rock for People, nyní mohli fanoušci slavit, protože se britská skupina konečně vrátila zpět. Mezi dalšími vystupujícími druhého dne byli Rodriguez, Marmozets nebo Blossoms.

LIVE: The Prodigy na Rock for People pumpovali do žil adrenalin LIVE: The Prodigy na Rock for People pumpovali do žil adrenalin

 

ROCK FOR PEOPLE
FESTIVALPARK, HRADEC KRÁLOVÉ
5. 7. 2018

Druhý den odstartoval s tributem Radimu Hladíkovi v čele s Davidem Kollerem, Michalem Dvořákem nebo Lenkou Dusilovou. Vystoupení na počest muzikanta, od jehož smrti uplynou v prosinci dva roky, mělo výborný ohlas.

FOTOREPORT: Rock for People probudili druhý den k životu The Prodigy, zahráli i Rodriguez nebo Marmozets

Co se týče druhé stage, za zmínku stojí určitě Marmozets. Kapelu vzniklou v době raného studentského života dvou rodin zdobí krásná a sympatická blondýnka Rebecca Macintyreová.

STRHUJÍCÍ ATMOSFÉRA I SKVĚLÁ SVĚTELNÁ SHOW

Hlavní hvězdy festivalu, The Prodigy, přilákaly k pódiu drtivou většinu návštěvníků, málokdo si nechal koncert plný strhující atmosféry, světelné show a hromady laserů ujít. Formace nabídla průřez toho nejlepšího ze své tvorby, včetně velkých hitů.

FOTOREPORT: V první den Rock for People vystoupili The Kooks, Enter Shikari nebo The Vaccines

Parádní světelná show vypaluje sítnice, zvuk je vyvážený už od první skladby a legendy nejen devadesátých let rozehrávají energický set plný stadiónových hitů i vypalovaček z posledního alba. Svou pozici čelních představitelů elektronické hudby Britové potvrdili. 

Úspěchu dosáhl i detroitský písničkář Sixto Rodriguez s kloboučkem a svářečskými brýlemi. Ten se proslavil díky filmu Pátrání po Sugar Manovi. Z jeho projevu bylo patrné, že je mu v kontaktu s publikem dobře. 

Ani čeští muzikanti nezklamali. Na festivalu vystoupil Xindl X po boku Sabiny Křovákové, kteří šířili lásku, naopak o dost víc ostřeji se do toho, již tradičně, pustili Hentai Corporation v čele s Radkem Škarohlídem.

text: Nicola Bernard, foto: Marek Holoubek

Témata: Rock for People, The Prodigy, Marmozets, Rodriguez, Radim Hladík, Hentai Corporation

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít