LIVE: Tři sestry oslavili 32 let. V Braníku potvrdili věrnost punku

Vydáno 21.05.2017 | autor: redakce

Tři Sestry oslavili 32. narozeniny tradičním výročním koncertem v Braníku. Odstartovala tím pro ně open air sezóna. K vidění byli zajímaví hosté jako SPS, Visací zámek nebo Horkýže Slíže. Oba dva dny tedy bylo z čeho vybírat. Nejvíc se ale fanoušci pochopitelně těšili na Tři sestry

LIVE: Tři sestry oslavili 32 let. V Braníku potvrdili věrnost punku Tři sestry oslavili 32 let. V Braníku potvrdili věrnost punku. Foto: Radim Hromádko


TŘI SESTRY OPEN AIR
BRANÍK, PRAHA
19. - 20. 5. 2017


V pátek bylo největším lákadlem vystoupení kapely Visací zámek, která výborně připravila půdu pro sobotu. Hity jako Kanárek, Vlasta nebo nejznámější Známka punku strhly snad každého.

FOTOREPORT: Tři sestry slavili v Braníku: Pivo teklo proudem, tančilo se pogo a vládla punková nálada

V sobotu zase pódium i přes několik zajímavých hostů jednoznačně patřilo hlavní hvězdě. Tři sestry sice zahájili svůj koncert s lehkým zpožděním, od začátku ale nasadili pekelné tempo. Uvítací písní Ztráta imunity rozjeli večírek, který nepolevil až do konce.



Písničky z posledního alba Fernet Underground, jež vyšlo přesně před dvěma lety, si už za tu dobu dobře "sedly" vedle osvědčených letitých klasik a i návštěvníci je přijali s nadšením. Při písni Plechový Ježíš Lou Fanánek Hagen před refrénem padl na kolena, aby vzápětí vstal a okolo něj šlehaly plameny. 

vložte odkaz, text nemažte

OSLAVA PUNKOVÉ IDENTITY

Celý koncert nostalgicky oslavoval staré dobré Tři sestry, zdůrazňoval jejich punkovou identitu a zároveň dokázal, že kapela se za roky svého fungování úspěšně posouvá a nestagnuje. Kouzlo venkovního festivalu dává více prostoru jak hudebníkům, tak návštěvníkům. Oproti vnitřním prostorám je zde větší pravděpodobnost špatného ozvučení nebo toho, že návštěvník na kapelu nedohlédne. Ovšem to nebyl případ této akce. Vše bylo doladěné do posledního detailu a koncert tak měl všechno, co by měl mít. Přes barevné efekty až po perfektní zvuk. Bylo vidět, že kapela se dobře baví a ví, co svým fanouškům nabídnout.



Tři sestry nehráli jen nové věci, věnovali se i svojí starší a známější tvorbě. Došlo na Kalhotky ze Lhotky a zazněl i jejich největší hit Mexiko. Skupina zahrála i dva přídavky a na úplný závěr přihodila hitovku Modlitba pro partu. V příštích měsících ji čeká dlouhá open air šňůra po České republice, takže příležitostí vidět Sestry na vlastní oči bude víc než dost.

text: Tereza Bartošová, foto: Radim Hromádko

Témata: Tři sestry, Braník, open air, Visací zámek

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít