LIVE: Twenty One Pilots - Když jsou dva víc než vyprodaná O2 arena 

Vydáno 17.02.2019 | autor: Kateřina Nováková

Dvojice Twenty One Pilots přijela do pražské O2 areny představit svůj nejnovější studiový počin, už pátou řadovou desku nazvanou Trench. Absolutně dokonalé show nebylo ve vyprodané pražské hale co vytknout. 

LIVE: Twenty One Pilots - Když jsou dva víc než vyprodaná O2 arena  LIVE: Twenty One Pilots - Když jsou dva víc než vyprodaná O2 arena 


TWENTY ONE PILOTS
O2 ARENA, PRAHA
16. 2. 2019
(fotografie jsou pouze ilustrační)

Červen 2016 Lucerna Music Bar, listopad 2016 Tipsport Aréna, únor 2019 O2 arena. Strmý vzlet dvojice Twenty One Pilots je (nejen) u nás hodně citelný. Tahle dvojice umí strhnout energii neuvěřitelným způsobem a její předchozí koncerty u nás byly tou nejvýmluvnější pozvánkou na letošní show.

LIVE: Twenty One Pilots v Praze: Jak udělat z Tipsport Arény neuvěřitelně boží místo

Po předskokanech The Regrettes, kteří na pódiu odehráli zhruba půlhodinový set, přišlo netrpělivé čekání na hlavní hvězdy. S úderem deváté odstartovala i monstrózní show dvojice z Ohia. Jako otvírák zvolila snad největší headbanger nové desky, a to song Jumpsuit - nešlo vybrat líp. Hořící kára jako jeho dominantní kulisa fungovala dost epicky a laťka od téhle chvíle nešla dolů snad ani na moment. Při Fairy Local se frontman Tyler Joseph doslova propadl až do útrob pódia, aby se zhruba za dalších pět vteřin objevil na ochozech jednoho z horních sektorů. Songy do téhle chvíle odzpíval v kukle přes celou hlavu, takže rýpalové možná pojali podezření, že na tento song si pořídil šikovného dvojníka.

Velké haly s sebou automaticky obnáší i ohromnou show. Na pódiích nechybějí kromě očekávané světelné a další vizuální výpravy taky artisti, tanečníci nebo třeba backvokalisti. Twenty One Pilots tenhle stereotyp rozbíjejí a až na Lane Boy, kdy jim na pódiu pomohla dvojice hyperů, zvládli víc než obstojně celou show opanovat sami. S trochou nadsázky se dá jejich um přirovnat třeba k Edu Sheeranovi, který sám se svojí kytarou utáhne pozornost celého stadionu - klidně ve Wembley. Prostě obrovská a oprávněná odvaha, která sklízí zaslouženě úspěch napříč celým světem.

Hodně pozorný fanoušek nejspíš zaregistroval, že Tyler odzpíval We Don’t Believe What‘s On TV ve stejném kostýmu, jako před lety v Lucerna Music Baru. Havajská košile a sluneční brýle s bílými obroučkami, možná si to taky vybavíte, ne?



Skladba Car Radio uzavřela standardní set a následný přídavek přinesl hned tři songy: Chlorine (s videoprojekcí příšerky Neda, kterou jim pro klip ke skladbě nakreslili ve studiu Pixar), Leave the City a závěrečnou Trees s dojemnou děkovačkou obou členů Twenty One Pilots a slibem, že se k nám brzo vrátí zpátky. A to se nejspíš fakt opět splní.

Text: Kateřina Nováková

Témata: Twenty One Pilots, Trench

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít