LIVE: Večer na Pontonu patřil silným písničkářům, na lodi zářili David Stypka i David Koller

Vydáno 08.09.2016 | autor: Hana Bukáčková

K zajímavému spojení došlo na lodi Ponton na pražském Střeleckém ostrově. Hráli tu dva silní Davidové. Nikoliv David s Goliášem, jak by se na první pohled mohlo zdát. Dva silné hlasy s ještě silnějšími texty.

LIVE: Večer na Pontonu patřil silným písničkářům, na lodi zářili David Stypka i David Koller David Stypka i naživo dokázal, že je velkým oživením pro českou scénu. Foto: Lucie Levá


HEADLINER PONTON
DAVID STYPKA + DAVID KOLLER
STŘELECKÝ OSTROV, PRAHA
6. 9. 2016

Jako první se mikrofonu ujal David Stypka, písničkář z Frýdecko-Místecka, zajímavý objev posledních týdnů. Doprovod mu obstarala jeho kapela Bandjeez. Davida podpořila silná fanouškovská základna, která zřejmě rovněž nechyběla na svérázném festivalu Banát, na který přišla během hraní hned několikrát řeč. Banát Davida ovlivnil natolik silně, že se dokonce po něm začal mít rád.

Objev české scény David Stypka: Na veselé písničky jsou tu jiní šíbři, moje deska bude o strachu

Fanoušci se ozývali tak hlasitě, že muzikanty vyburcovali k ještě emotivnějšímu projevu, který působil jako umocňovač pocitů i u publika. Takový oboustranný feedback. Set zněl natolik dravě a živě, že to jejich písničky nakoplo a posunulo o level dál. Probudilo je to k životu. 

Totálně natřískáno bylo na ostřílenějšího Davida - Kollera, který převzal štafetu na pódiu. Neztrácel čas zbytečným povídáním, ač si před začátkem neodpoustil malé rýpnutí do prezidenta. Nicméně dalšímu politickému proslovu se vyhnul a věnoval se jen svému vystoupení. Působil suverénně, ale i lidsky, s trochou odstupu a nadhledu. Doprovázel ho Kollerband. Zajímavým článkem byl basák, který hrál z menší lodičky a byl separován od zbytku kapely.

vložte odkaz, text nemažte

David Koller předvedl vtip i dokonalé muzikantství a svoji vyzrálost. Zazněly jak písničky z repertoáru Lucie, tak i z jeho sólových projektů, včetně hojně oceňovaného alba ČeskoLOVEnsko. Svým zpěvem upoutal všechny kolemjdoucí po mostu Legií, kteří se houfovali nad Pontonem. Všichni se rázem proměnili v jednohlasý sbor.

Příjemné koncertování bohužel utnula neúprosná dvaadvacátá hodina. Lidé i přesto odcházeli se silným zážitkem, nasáklí neopakovatelnou atmosférou a touhou po pokračování. Příznivci Davida Kollera si tak přijdou jistě na své hned příští týden, kdy v rámci první zastávky svého projektu Koller & Friends vystoupí ve smíchovském pivovaru Staropramen.

text: Hana Bukáčková, foto: Lucie Levá

Témata: David Koller, David Stypka, Ponton, koncerty

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít