LIVE: Wohnout slavili Sladkých dvacet: Svaz českých bohémů se sešel v Praze

Vydáno 17.11.2016 | autor: Hana Bukáčková

Wohnout se předvedli ve špičkové formě, na oslavu dvacetiletí do pražské Malé sportovní haly dorazila i Eva Pilarová, dále otec bratrů Homolových Oleg, Vojta Lavička, a dokonce i Spejbl s Hurvínkem. V hale se tísnily tisíce lidí. 

LIVE: Wohnout slavili Sladkých dvacet: Svaz českých bohémů se sešel v Praze Wohnout slavil dvacáté výročí halovým koncertem. Foto: Hana Poláchová


WOHNOUT

MALÁ SPORTOVNÍ HALA, PRAHA
16.11. 2016

Předvoj hlavním učinkujícím dělala čím dál oblíbenější kapela Circus Problem, která rozproudila svým balkánským mixem krev v žilách nejednoho fanouška. Nehráli na pódiu, ale mezi lidmi a všichni přicházející je tak mohli slyšet a zpříjemnit si čekání na své idoly. Jako předkapela dostala prostor pražská kapela Th!s v čele s Vojtou Kotkem. Jednalo se o adekvátní hosty, kteří byli podobného ražení a stylu jako Wohnouti.  Možná dostali až moc prostoru, hráli téměř hodinu, takže jejich set působil až dlouze. Nenadchli ani neurazili, nicméně frontman Vojta exceloval svým nasazením a prožitkem z hraní.

Wohnout interview: K výročí jsme oprášili skladby, které jsme nehráli třeba i patnáct let

Krátce po deváté se objevily na pódiu hlavní hvězdy večera ve skvělé náladě. Wohnout hráli s velkým nasazením - však se jednalo o jejich největší samostatný koncert v historii. Během dvouapůlhodinového vystoupení nás provedli svojí dvacetiletou érou, nechyběly hodně známé věci typu Vrátnej, Ganga, Gramofón, Banány, ale do setlistu zařadili i ty méně známé jako Hamoun, No tak ahoj, Vltavo. Proto se nedostalo na některé hity. Psí píseň, Pedro se vrací, Blázni nebo V Mostecký ten večer nezazněly. Příjemnou scénu dotvořily na pódiu kulisy, které měly znázorňovat jejich rodnou vinohradskou čtvrť. Vzali nás tak domů, mezi sebe.

vložte odkaz, text nemažte

VÝBORNÝ ZVUK A ZAJÍMAVÍ HOSTÉ

Při tomto speciálním koncertu nechyběli samozřejmě hosté, kteří zpestřili jednotlivé skladby. První hostující byl jejich otec Oleg Homola, který si s nimi vystřihl Gastrosexuála. Bylo vidět, že oba jeho synové zdědili ty správné geny a že se dostatečně potatili. Již mezi tradiční hosty patří Eva Pilarová, která s nimi pěje Ševelení, dále nás vzala do šedesátek s Oliwerem Twistem a zařadila i svoji legendární písničku Montiho čardáš, ve které exceluje. Kluci prozradili, že si až v ten večer s Evou potykali.

FOTOREPORT: Wohnout oslavili dvacáté narozeniny ve velkém stylu. Pogratuloval jim i Hurvínek

Z akustického hraní si připomněli spolupráci s houslistou Vojtou Lavičkou, kdy zazněla jejich "novinka" Svatozář a lidovka v podání samotného Zemánka. Nechyběla vzpomínka na Jakuba Koháka, se kterým spolupracují již od klipu Rayda a berou ho s sebou jako pátého člena. Ten se bohužel koncertu nezúčastnil. Vtipně sehrané bylo vystoupení Spejbla a Hurvínka, kteří všechny přítomné pobavili. Hurvínek si nakonec vystřihl místo Matěje Pepíčky a vzniklo tak vystoupení, které nemá na naší hudební scéně obdoby.

Wohnout interview (I.): Píseň Svaz českých bohémů byla vlastně outsider

Wohnout interview (II:): Jestli si děláme naschvály? Došlo na žerty s jídlem i kondomy

Nic se nedá vytknout skvělému zvuku, slyšet bylo snad ze všech koutů haly. Dalším plusem byla perfektní připravenost, zajímavý playlist a netradiční hosté. Honza Homola několikrát svými sóly předvedl, jak bravurní je kytarista.

Na závěr samozřejmě nechyběl nejpopulárnější Svaz českých bohémů, který krásně završil celý koncert. Všichni zpívali, tančili, bavili se, mělo to neopakovatelnou atmosféru, z té masy lidí šel až mráz po zádech. 

text a video: Hana Bukáčková, foto: Hana Poláchová

Témata: Wohnout, Svaz českých bohémů, Eva Pilarová, Th!s, Spejbl a Hurvínek

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít