LIVE: Prague Conspiracy na křtu desky sršeli energií, Imodium vzdali hold zesnulým legendám

Vydáno 28.04.2016 | autor: Hana Bukáčková

Prague Cospiracy pokřtili svou novou desku v zaplněném Lucerna Music Baru v Praze. Skupina si pozvala hosty Imodium a Lukemo a předvedli se i Fast Food Orchestra, o zábavu tedy nouze nebyla. 

LIVE: Prague Conspiracy na křtu desky sršeli energií, Imodium vzdali hold zesnulým legendám Prague Conspiracy mají pokřtěno. Foto: Tomáš Klíma

PRAGUE CONSPIRACY + HOSTÉ
LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA
27. 4. 2016

Program kolem půl deváté zahájil nový projekt bývalého zpěváka skupiny Clou Lukáše Vyhnala, který vystupuje pod jménem Lukemo. Kdo by čekal zpěv v angličtině, byl překvapen písničkami v češtině. Jednalo se o jeho první koncert po rozpadu Clou. Hrál převážně melodické pomalejší popové songy, pojednávající především o lásce, u kterých vynikl jeho sametový hlas. Na pódiu ho doprovázeli dva kytaristé. Uvedl hlavně novinky z chystané desky, včetně již vyšlého singlu Ptám se. Set zakončil písní Svítání.

Křest Prague Conspiracy: V Lucerna Music Baru se předvedli i Imodium, Lukemo a Fast Food Orchestra

Jako další v pořadí vystoupila broumovská banda Imodium, která oslnila všechny svým dravým a energickým rockem. Opět nezklamali své věrné posluchače a zahráli jak novější, tak starší věci. Nechyběly Valerie, Nad Berlínem, Tajný lásky, Ruce se sejdou, Břehy, Polarity, Dýchej nebo Kluči nepláčou. Během koncertu popřáli k narozeninám fanouškovi Ondrovi, který je trvale upoutaný na vozíčku a koncert si užil z první řady. Zajímavým prvkem vystoupení bylo zátiší pódia, kde byly zvěčněny hudební legendy, které nás tento rok opustily. Jednalo se o Prince, Davida Bowieho a Lemmyho Kilmistera z Motörhead. Koncert zakončili přídavkem v podobě písně Deset životů, který si s nimi zazpívala celá malá Lucerna.

Finále obstarala skupina, o kterou šlo ten večer především - Prague Conspiracy. Aneta Galisová a spol. zde pokřtili desku s názvem Inner Game. Křtu se ujal Míra Bartoš z Finalu. Zpěvačka zavzpomínala na to, že právě on je kdysi seznámil a dal je dohromady. Speciálně pro účely křtu byla vyrobena deska v "životní velikosti". Kdokoliv ze zájemců se na ni mohl podepsat s tím, že poté půjde do hvězdného bazaru, kde se vydraží a peníze poputují na dobrou věc.

vložte odkaz, text nemažte



Jako host vystoupil Yarda Helešic (ex-Support Lesbiens), který jim desku produkoval, a při koncertu je navíc doprovodil akusticky na kytaru. Skupina předvedla punk-rockový nářez a energie z Anety sršela na míle daleko. Předvedli jak ochutnávky z nové desky, tak starší hitovky, například Silence, Crazy you, Times Like These, Where's Michael. O zpestření koncertu se postarali "skáčkoví" Fast Food Orchestra, kteří naběhli v šílených převlecích na pódium, vyhnali skupinu pryč a zahráli si písničku Fall Of Rock'n'Roll právě od Prague Conspiracy. Koncert skončil obrovským aplausem. Zaslouženým. 

text: Hana Bukáčková, foto: Tomáš Klíma

4,50

čtenáři

hlasuj

Mohlo by Vás zajímat

zavřít