RECENZE: Michael Bublé nahrál album s láskou k hudbě i životu

Vydáno 04.12.2018 | autor: Filip Pešta

V rozhovoru pro Daily Mail Michael Bublé údajně tvrdil, že nahrál své poslední album a ukončuje kariéru. Jeho management však toto tvrzení naštěstí vyvrátil a na světě je jak deska, tak termíny nadcházejícího turné. Povedenou novinku Love představí kanadský zpěvák 17. září 2019 v Praze. 

RECENZE: Michael Bublé nahrál album s láskou k hudbě i životu RECENZE: Michael Bublé nahrál album s láskou k hudbě i životu

Michael Bublé

LOVE ♥

Skladby:
When I Fall In Love, I Only Have Eyes For You, Love You Anymore, La Vie En Rose, My Funny Valentine, Such A Night, Forever Now, Help Me Make It Through The Night, Unforgettable, When You're Smiling, Where Or When, When You're Not Here, I Get A Kick Out Of You 

13 trax / 45 min

Vydavatel: Warner Music

Bublé prošel nelehkým obdobím, během kterého vážně onemocněl jeho syn Noah, jemuž byla diagnostikována rakovina jater. Po chlapcově zotavení se zpěvák vrátil do studia, aby album nahrál. "Pro každou píseň jsem chtěl vytvořit dojem, že má svůj vlastní příběh a dokáže obstát sama o sobě." Scénář nahrávky je v duchu osvědčeného formátu coververzí a vlastních písní. A onen inkoust zanechává kreativní skvrny upřímné lásky k hudbě a životu.


NESMAZATELNÝ PODPIS BUBLÉHO VOKÁLU

Nikdo mu nemůže upřít dovednost se pod každou píseň nesmazatelně podepsat svým hlasem. A není to jen vokál, nýbrž práce jeho hudebního týmu, který zaprášené standardy z minulého století vždy pečlivě opráší prachovkou a zrenovuje jejich zvukovou i skladební formu. Zlatá kombinace syrovosti hudebních nástrojů a dominantně znějícího Michaelova hlasu zaručuje opravdu nevšední poslech. Výsledná spolupráce pak zafunguje tak dobře, až máte zkrátka pocit, že jsou všechny písně autorské.

Michael Bublé se po pěti letech vrátí do Česka, v O2 areně bude rozdávat lásku

Such A Night v podání Elvise Presleyho se v porovnání s Bublého verzí, která evokuje představu drahého kasina v mafiánském filmu, jeví jako tuctová odrhovačka. La Vie En Rose byla zvolena jako duet s vokální jazzovou zpěvačkou Cécile McLorin Salvant a romantika Paříže na vás srší z každé světové strany. Temná atmosféra My Funny Valentine se zdá jako zapomenutá píseň pro soundtrack k Moulin Rouge. A kdo má rád country, nechť si užije Help Me Make It Through The Night s Loren Allred. Skladba Forever Now je autorským dílem osvědčené dvojice Alan Chang & Michael Bublé. Love You Anymore zase výsledkem spolupráce s Charliem Puthem. Atmosférický obal zpěvákova záměru se za čtyřicet pět minut neprotrhne ani jednou, naopak udržuje celistvost a baví od začátku až do konce.

Nechť se všichni fanoušci jazzu, swingu a popu vzájemně pomějí s láskou. Přesně to je záměr Michaela Bublého, který nenaznačuje pouze emotikonem srdce na obalu desky. Láskou je album LOVE protkané. Ať už je to láska k čemukoliv či komukoliv, společně se zdravím je přece to nejcennější a nejkrásnější, co máme. 

Text: Filip Pešta

Témata: Michael Bublé, Love

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít