RECENZE: Paramore zanevřeli na rock, z Hayley Williams je popová princezna

Vydáno 28.05.2017 | autor: redakce

Čtyři roky museli fanoušci Paramore čekat, až se nakonec dočkali. Nová deska After Laughter je však možná tolik nepotěší. Z divoké rockové divy Hayley Williams se stala popová princezna. Naživo představí kapela tuto svou novou tvář na festivalu Rock for People v Hradci Králové, kde vystoupí 5. července. 

RECENZE: Paramore zanevřeli na rock, z Hayley Williams je popová princezna Paramore zanevřeli na rock, z Hayley Williams je popová princezna

Paramore

After Laughter

Skladby:
Hard Times, Rose-Colored Boy, Told You So, Forgiveness, Fake Happy, 26, Pool, Grudges, Caught In The Middle, Idle Worship, No Friend, Tell Me How

12 trax / 42:31 min

vložte odkaz, text nemažte

Vydavatel: Warner Music

Při poslechu dvanácti nových skladeb musíme bohužel konstatovat, že žádné velké "wow" se nekoná. V porovnání s předchozími deskami je After Laughter spíš líbivý popík. Nejen že to není album plné hitů, on na něm dokonce není ani jeden - výraznou skladbu, která by měla potenciál zařadit se vedle nejlepších kousků Paramore, zkrátka nenajdete, ani kdybyste ji hledali lupou.

SAMÉ SYNŤÁKY

Už pilotní singl Hard Times mnohé naznačil. Vznikl k němu šíleně barevný klip, je sice veselý, ale bohužel ničím výjimečný. Má celkem chytlavý refrén, ale jinak je to bohužel zapomenutelná skladba, které dominuje zvuk syntezátoru. Ten známe u ze starší skladby Ain't It Fun, kde byl za doprovodu tvrdších bicích dobrý, ale na nové desce se objevuje bohužel ve většině skladeb. Ty pak posluchačům můžou lehce splývat.

Z Tennessee ke hvězdám: 10 let s Paramore s TOP 10 největších hitů

Lépe dopadla píseň s pořadovým číslem dvě, Rose-Colored Boy. Ve svém základu má podobný syntezátor jako Hard Times, ale je přeci jen o něco ostřejší. Hayley se může pyšnit opravdu vysokým hlasem, který v této skladbě perfektně vynikne. Druhý vydaný singl Told You So stojí především na chytlavé funky basové lince. V průběhu se ale několikrát rytmus změní. Na první poslech to může znít lehce zmateně, ale opak je pravdou. Chytne vás to a nepustí.

MÍSTO DOSTALY I BALADY

Ve střední části desky kapela nachystala pár balad. Kytarovka 26 s doprovodem smyčců je záležitost moc příjemná. Taktéž píseň Fake Happy. Ta se jako jediná lehce přibližuje k tvorbě, jakou kapela dělala před lety. Skladba má pomalé půl minutové intro, ovšem refrén stojí rozhodně za poslechnutí. Jenže víc zajímavých momentů se už na desce nedočkáme. 

Předposlední je v tracklistu instrumentální skladba No Friends. No, instrumentální, vzadu mluví muž z amplionu. Proč? Na vysvětlení si budeme muset počkat. Naštěstí čeští fanoušci nebudou muset čekat dlouho. Příležitost budeme mít již teď v létě. Paramore vystoupí jako headlineři festivalu Rock For People. Doufejme, že se ve festivalovém playlistu objeví i starší kousky a ty největší hity jako Misery Business nebo Still Into You. Právě na ně budeme všichni netrpělivě čekat.

text: Lucie Šimůnková

Témata: Paramore, After Laughter, Rock for People, Hayley Williams

3,00

čtenáři

hlasuj
zavřít