RECENZE: Pink na novém albu Hurts 2B Human líčí lidské bolesti prostřednictvím skvělého popu

Vydáno 27.04.2019 | autor: Filip Pešta

První singl z osmého studiového alba byl oznámen jako překvapení v The Ellen DeGeneres Show, kde Alecia Beth Moore, známá jako Pink, jen tak zabroukala kousek nové skladby. Video ji na internetu zajistilo skvělou reklamu. Očekávání fanoušků se netřeba divit, protože americká zpěvačka si už řadu let drží svou laťku kvality. Ani tentokrát tomu není jinak.

RECENZE: Pink na novém albu Hurts 2B Human líčí lidské bolesti prostřednictvím skvělého popu Pink je opravdová ve svých emocích

Pink

Hurts 2B Human

Skladby:
Hustle, (Hey Why) Miss You Sometime, Walk Me Home, My Attic, 90 Days, Hurts 2B Himan, Can We Pretend, Courage, Happy, We Could Have It Moore All,  Love Me Anyway, Circle Game, The Last Song Of Your Life  

13 trax / 47:03 min

Vydavatel: Sony Music

Pink se za svou kariéru přirozeně etablovala do mainstreamové špičky. Nejen díky svému neuvěřitelnému hlasovému fondu, ale také díky auře showmanky, která nemá problém vztyčit prostředníček, viset při zpěvu hlavou dolů, ale také na koncertě veřejně přiznat, že i ona má z další písně trochu trému. A přesně takovou ji můžete poslouchat na novém albu. Upřímnou, drzou, ale i zranitelnou.

Proudy emocí jsou příjemně podloženy popem se všemi jeho nejšťavnatějšími znaky. Přesto se na něm tu a tam umíchá lehké smoothie dalších žánrů, jako jsou dance nebo r'n'b. Typickým příkladem může být úvodní Hustle, která vám bezpochyby rozhýbe boky. Singlová Walk Me Home je samozřejmě dalším masivním hitem do zpěvaččina katalogu - je v ní vše, co v nás probouzí smutek, ale zároveň i naději. Bezpochyby nejsilnější stránkou Hurts 2 Be Human je však čistota a bohatost hlavního vokálu, který krásně střídá rejstříky a především výborně ladí. Jinými slovy si v něm konstantně mění šichtu drzost s křehkostí, která doslova krvácí v pomalých písních, kde dominuje klavír či sekundují kytarové linky.

RECENZE: Pink na albu Beautiful Trauma plave po proudu dnešního popu, období rebelie má už za sebou



Co však posluchače zabolí, je interakce s auto tune. Zmíněný dolaďovací efekt totiž zpěvačce vůbec nesedí a její hlas se tak stává laciným. Posoudit to můžete sami v písni (Hey Why) Miss You Sometime. Jiný vokální efekt však naproti tomu přidává na intimitě v duetu se zpěvákem Wrabelem s názvem 90 Days.

Ani spolupráce s dalšími hosty však není krokem vedle. Ať už se vedle Pink objevuje zpěvák Khalid, elektro kapela Cash Cash nebo současná country hvězda Chris Stapleton, vše vytváří skvělou souhru, která dává posluchači smysl.



I když se osmá deska snaží držet trendů zuby nehty, pořád si na ní interpretka zachovává svoji autentičnost. Pink je na ní ambasadorkou zlomených srdcí, ženské zranitelnosti, nezávislosti i síly. To vše v jedné injekci hudby, jejiž dávka instrumentace a melodiky nezabolí.



Text: Filip Pešta

Témata: Pink, Hurts 2 Be Human

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít