RECENZE: Republic Of Two se vracejí ke kořenům hudby

Vydáno 13.08.2016 | autor: Hana Bukáčková

Indie folková talentovaná dvojice ve složení Jiří Burian a Mikoláš Růžička, říkající si Republic Of Two, vydala po dvou letech svoji další studiovou nahrávku Back To The Threes. Potěší hlavně klidné duše.

RECENZE: Republic Of Two se vracejí ke kořenům hudby Nová deska Republic Of Two je hlavně klidná


Republic of Two

Back To The Trees

Skladby:
Under the Waterfall, Caravan, All I Need, My Serenade, Now You Walk Alone, Back to the Trees, The Healer, Riverbed, Sirens, Volunteer, Sound Underneath My Skin, Fleeting Glance

12 trax / 53:00 min

Vydavatel: Indies MG

Deska plynule navazuje na jejich předchozí tvorbu. Album opět není určené pro mainstreamového posluchače. Obsahuje 12 povedených songů, jejichž zvuk vás pohladí nejen na duši, ale místy vás z něj i lehce zamrazí po zádech. To ta všudypřítomná melancholie. Deska funguje jako očistec od běžných starostí, představuje oázu klidu a míru.

KŘEHKÁ JAKO MÍŠEŇSKÝ PORCELÁN

Muzikantsky jde o velmi podařené dílo, hudebně sladěné s vynikající angličtinou. Ukazuje se, že v jednoduchosti je krása, a hudba se dá dělat bez zbytečných příkras.

S nahrávkou pomohli i bratr Mikoláše, kytarista Štěpán Růžička, bubeník Jan Janečka, zpěvačka vietnamského původu Huyen Vi Tran alias Viki, kterou kapela nově začlenila do sestavy. Hlasovým projevem působí deska křehce jako míšeňský porcelán, jak to ukazují hned v první skladbě Under The Waterfall, přesto natolik silně, aby to ve vás "něco" zanechalo. Píseň okořeňuje svými tóny flétna.

LIVE: Večer indie tónů s Republic Of Two, Lake Malawi a Teepee

S touhle vyzrálou nahrávkou se vrátíte zpátky do minulosti - ke kořenům, tedy k jednoduchosti a syrovosti hudby jako takové. Například nezvykle bigbeatově zní titulní Back To The Threes, kde dokonale vyniká úderné kytarové vybrnkávání společně s bicími.

K nejvýraznějším skladbám patří bezesporu Volunteer, All I Need, My Serenade. Jedná se ale o album, které funguje hlavně jako celek. Když si získá vaši přízeň, už ho nebudete chtít pustit z ruky.

Témata: Republic Of Two, Jiří Burian, Mikoláš Růžička

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít