RECENZE: UDG vydali Emotikon. Vrací se na něm ke svému rockovému zvuku

Vydáno 22.03.2016 | autor: Hana Poláchová

Nové album UDG s názvem Emotikon je už jejich páté v pořadí. Skupina prohlašuje, že jde o jejich nejlepší desku. Prezentují se na ní syrovějším zvukem, jaký patří k živému hraní, a také si pohrávají s elektronikou. K tomu přičichli u Armina Effenbergera, při nahrávání doteď poslední studiovky Akrobat z roku 2012.

RECENZE: UDG vydali Emotikon. Vrací se na něm ke svému rockovému zvuku UDG se na nové desce vrací k rockovým kořenům



UDG

Emotikon

Skladby:
Intergalaktická, Magnety, Atomy (ft. Jakub Děkan), Šeptáš, Duše lamp, Prach a dým, Jen tak jít, Bůhví kam, Déšť i pláč (ft. Rina), Tebou, Malá neznámá, Příměří, Barvy, Oči (ft. Mirka Miškechová), Draci, Hlava

16 trax / 55:14 min

Vydavatel: Warner Music

Některé písně už pomalu ale jistě šíří mezi své příznivce, protože momentálně jedou turné s Voxelem a Xindlem X. Nové skladby nejlépe prověří právě živé hraní a bezprostřední reakce fanoušků. Na desku si ale pochopitelně přizvali i hosty. Jakuba Děkana, známého z ATMO Music, Mirku Miškechovou, s níž nazpívali svůj první československý duet nebo zatím neznámou, ale talentovanou, zpěvačku Rinu.

Hned první skladbu Intergalaktická vydali jako ochutnávku s lyric videem na YouTube. Je velmi chytlavá a na koncertech vyniká. Také kapelu nejlépe vystihuje.

UDG interview: Při koncertě jsme jednou vlezli do vody, do který se nikdo asi 30 let neopovážil ponořit nohu

UDG se zde vrací ke svému rockovému zvuku. Životem a různými situacemi ovlivněné básnické texty bubeníka Jugiho jsou sázka na jistotu. Kladnému hodnocení jistě také přispívá, že celé album je nahráno živě, včetně vícehlasých vokálů, bez použití samplů. Hlavní zpěv patří Petru Vrzákovi, na kytary hraje Bohumil Němeček a Tomáš Vohradský, na baskytaru Pavel Vrzák, výhodou je také větší prostor pro hlas a saxofon Adama Kupery.

Hudebně hostuje David Landštof (bicí), Tokhi (perkuse) a Vojta Kalina ze skupiny Pipes and Pints. Toto pestré album je údajně pojmenováno Emotikon právě proto, že emoce spojují témata a sdělení jednotlivých písní, je o nich i život obecně. Album je radost poslouchat - kapela ve svém hodnocení vůbec nepřeháněla. 

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít