RECENZE: Uhrančivá česká písničkářka Maella aspiruje na objev roku

Vydáno 14.06.2016 | autor: Hana Bukáčková

Maella je dvacetiletá česká zpěvačka, která právě vydává svoje debutové EP It Is Coming. Její sexy naléhavý chraplák vám svým zabarvením připomene třeba Lenny nebo Debbi. Zajímavý, specifický a lehce zapamatovatelný hlas si vás získá hned od prvního tónu.

RECENZE: Uhrančivá česká písničkářka Maella aspiruje na objev roku Maella kandiduje na objev roku


MAELLA

It is Coming

Skladby:
It Is Coming, Murderous Hands, Empty Words, Nobody Inside, Sometimes

5 trax / 14.00 min

Vydavatel: Tranzistor

Na to, že se jedná o zpěvaččinu prvotinu, je vybroušená jako diamant. Její neotřelý hlas i aranžmá jednotlivých písní znějí jednoduše, světově a dávají jí šanci prorazit i v zahraničí.

Její hlas je klidný, ale zároveň sexy a přitažlivý pro všechny posluchače bez rozdílu věku a pohlaví. Pro všechny, kteří si chtějí vychutnat tuto zdánlivou jednouchost, chtějí si u hudby "odpočinout", vypnout, zapomenout na starosti a nechat se příjemně nést na vlně okouzlující melancholické kytarovky.

Pod pseudonymem Maella se schovává talentovaná zpěvačka Michaela Charvátová, které je sice krásných 20 let, ale přitom zní velmi vyspěle a vyzrále. Skoro byste řekli, že písně zpívá žena, která už má něco za sebou a chce se o tom s námi podělit. Má velmi příjemnou a neotřelou barvu hlasu, která vás pohladí na duši.

TOP 6 videoklipů týdne (90.): Majk Spirit podporuje slovenský fotbal, Maella je uhrančivá

Jak se o ní píše na BandZone: "Jedná se o osobitou písničkářku s výjimečným sametovým chvílemi až hypnotickým hlasem. Její písně si berou to nejlepší z vlny angloamerických rockově-melancholicky laděných songwriterek minulé dekády". Musíme dát autorovi těchto slov zcela zapravdu.

Její projev je originální, nikoho nekopíruje. Maella si jde svojí vlastní cestou, nejedná se o žádný prvoplánový kalkul. Další mezírka na našem trhu je zaplněná. Pět písní na desce je ale po čertech málo - budete si proto přát, aby nikdy neskončily. Zpěvačka aspiruje na objev tohoto roku a doufejme, že od ní ještě uslyšíme spoustu podobně výtečných skladeb.

Témata: Maella, Lenny, Debbi

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít