ROCKBLOG: Jan Kunze - Levituju a vy si u toho dělejte, co chcete!

Vydáno 09.11.2011 | autor: redakce

Další díl exkluzivního blogu na iREPORT.cz. Tentokrát od frontmana kapely Kofe-In Honzy Kunze o natáčení jejich nejnovějšího klipu!

ROCKBLOG: Jan Kunze - Levituju a vy si u toho dělejte, co chcete! ROCKBLOG: Jan Kunze - Levituju a vy si u toho dělejte, co chcete!

klip kofLetos v dubnu jsme s KOFE-IN vydali druhou desku s názvem Libertin, a protože každá slušná kapela udělá k desce minimálně dva klipy (a my se za slušnou kapelu považujeme – přinejmenším do půl druhé ráno, než se z nás stanou zdivočelá zvířata a neidentifikovatelné létající objekty), rozhodli jsme se natočit druhé video. První singlový klip Kladu tě na vodu už nějakou dobu rotuje veřejným prostorem a jeho melancholická nálada nás utvrdila v tom, že tentokrát chceme něco úplně jiného. Shodli jsme se na veselém party-videoklipu a píseň Levituju byl náš jasný favorit už při práci na desce ve studiu. Vzhledem k názvu písně jsme nějakou dobu uvažovali o létajícím koberci, který se v orientálních pohádkách využívá  k bezproblémovým a hlavně bezplatným přesunům z místa na místo. Bohužel jsme zjistili, že se u nás vůbec nedá sehnat, a to ani z druhé ruky: přistoupili jsme tedy k variantě B.

klipkofRytmus songu přímo vybízel k tomu, že se máme obklopit krásnýma holkama, které se budou vlnit a tančit do tepajícího beatu. Kde je ale vzít? Pak jsme se vzpomněli, že máme přece spoustu krásných kamarádek. Ukecat je, to jsem dostal na starost já: že prý kdo jiný než frontman; kdyby je oslovil bubeník, tak by určitě nepřišly. (Což je podle mě blbost, Zbyněk bydlí přes chodbu a dveře se u něj ve dne v noci netrhnou.) A tak jsem vybíral: blondýnka, brunetka, zrzka; krátké vlasy, dlouhé vlasy, mikádo, sekundární pohlavní znaky atd.. Prostě, ať si každý přijde na své.

Po všech produkčních přípravách nastal den D. Holky přišly a byly krásné; pozorovali jsme s klukama z kapely ten ranní rej, to štěbetání, oblékání, převlékaní, líčení, česání a cítili jsme se jak někde v zákulisí módní přehlídky. Karl Lagerfeld by jistě zaplesal, ale asi ne tak, jako my kluci, co spolu hrajeme, neb je trošku jiný.

klipkof3Pan režisér chtěl, ať na mě holky sahají a různě se na mě lepí, tulí a všeslibně usmívají, ať mě svádějí a opíjejí a zkoušejí na mě různé další fígle, z nichž některé jsem, drazí přátelé, ani neznal. Ale pro umění se přece musíte obětovat, takže jsem zatnul zuby a pokorně snášel činěná příkoří i nekompromisní příkazy režie. A to nás ještě basák Mára překvapil skvěle střihnutou rolí transvestity! Šlo mu to tak dobře, že si od té doby nejsme jistí, jestli se do ženských šatů nepřevlíká i doma. Asi o šestnáct hodin později mě tenhle kolotoč vyplivnul vyždímaného jako citrón a já si vzpomněl na píseň skupiny Poslední výstřel, kde se zpívá: „Rozhodně nečekejte sex, včera to šlo, jenže ne dnes.“ Což teda přesně sedělo.

Jak to celé dopadlo, musíte posoudit sami, přece vám to tady nebudu prozrazovat. Když jsme pak sestříhaný videoklip ukázali na vydavatelství a několika kamarádům (co by člověk neudělal pro kamarády), nemohli z něj spustit oči a všichni se shodli na tom, že je to klip, který si budou mužové všech vyznání a preferencí přetáčet a zastavovat na různých záběrech svých favorizovaných koček. Samozřejmě když nebudou partnerky doma. No uvidíme. Každopádně, já Levituju a vy si u toho dělejte, co chcete…

P.S. Kofe-In dnes večer vystoupí spolu s kapelou Imodium a řadou hostů v paláci Akropolis! 




text: Jan Kunze, foto: archiv kapely Kofe-In
www.kofe-in.cz

kunze
zavřít