ROCKBLOG - Klára Vytisková: Jaro, léto, podzim, zima

Vydáno 28.11.2011 | autor: redakce

Další díl exkluzivního blogu na iREPORT.cz. Tentokrát od zpěvačky skupiny Toxique Kláry Vytiskové o čtvero ročních obdobích!

ROCKBLOG - Klára Vytisková: Jaro, léto, podzim, zima ROCKBLOG - Klára Vytisková: Jaro, léto, podzim, zima

rock_blog
img_2135V mojí top ten nejoblíbenějších ročních období je jaro. Top four vlastně. Na jaře mám vždycky pocit, že musím vymejšlet něco novýho. Léto ve městě není úplně fajn (i když to letošní bych snesla) a největší výhodu vnímám v zahrádkách, kde si můžete dát s kamarády drink na čerstvým vzduchu (jaj, to mi chybí). Teď mi tak akorát zbývá chodit s kámošema do Bukowski, ideálně v neděli na pivo za osm korun (smích). Podzim, jeho první půlka je většinou krásná, ideální na psaní melancholických písniček, druhá půlka je ideální na pořádný holiny do bláta. Ale ty listy! Teď jsem v parku potkala malýho kluka s tátou, sbírali listí, tak jsem si hned vzpomněla, jak jsme na základce lepili listí na bílý A4! Zima. Zimu mám ráda, na horách a taky když koukám z okna na park, kde už díky opadaným listům jsou vidět lampy, připadám si jako v Sám Doma, z toho filmu mi totiž nejvíc utkvěl park, lampy a sníh. Ale jinak bych zavedla zimní spánek, po Silvestru do začátku března.

Pojďme ale aktuálně k období PODZIM/ZIMA aneb co přináší za změny.

Jídlo
- začala sem víc vařit doma, protože i přesto, že výběr jídla s sebou je v okolí velkej, tak než na sebe navrstvíš všechny šály, bundy, rukavice, nátělníky, punčocháče pod kalhoty, přejde tě hlad.

Pití
- Už jsem absolvovala jeden svařák na Václaváku, což je znamení, že zima je tu.

Oblečení
– Shrnu to, měli byste být sice šik, ale zásadní je aby vám nebyla zima!!! Takže bokovky a péřovka pod prsa, zákaz!

Kosmetika
– hhhhmmm, snad jen, že se bojím přes den používat hydratační krémy, protože jsem asi v patnácti v nějakém moudrém časopise četla, že ta voda co vás hydratuje, může v mrazu zmrznout a popraská vám obličej. Paní v lékárně mi ale minulou zimu řekla, že je to nesmysl. Takže klid.

Vlasy
- pod čepici. Dlouhoj sem řešila, že mi žádná nesluší, ale mám jednu úžasnou z háemka, model „paní Kadrnožková“, ta sedne. Pokud máte natupírovanýho pankáče, dejte na vlněnou čelenku, bude vám slušet!

HISTORKA NAKONEC:
Pracovávala jsem u nás ve vsi v hospodě, kde o vševědy nebyla nouze. Chodili tam už před otvíračkou a odcházeli až s vyčištěnou pípou. No, zdánlivě to s počasím nemá nic společnýho, ale dostanu se k tomu. Sedali každý u svýho stolku (nikdy ne spolu) a křičeli na sebe přes celou hospodu. Jednou došla konverzace na téma čtvero ročních období, protože jsem řekla, že se těším, až po zimě přijde jaro a ten jeden říká: „Hele bacha, takhle to není jako že zima jaro léto podzim, to je totiž jaro léto podzim zima chápeš?“ Přesvědčoval mě o tom, že logicky, podle toho, co nás učili ve škole jakoby není jaro po zimě... Přikládám to ale osmému půllitru, snad...

text: Klára Vytisková, foto: Klára Vytisková, Marie Bartošová
www.klaravytiskova.cz
www.toxique.cz

003m
zavřít