ROCKBLOG - Honza Křížek: Hity, které nás točí

Vydáno 21.06.2012 | autor: redakce

Další díl exkluzivního blogu na iREPORT.cz. Tentokrát od zpěváka skupiny Blue Effect Honzy Křížka, který vám dá tipy na letní hity.

ROCKBLOG - Honza Křížek: Hity, které nás točí ROCKBLOG - Honza Křížek: Hity, které nás točí


rock_blog

vopicakBlíží se léto a nám se dozajista bude hodit oprášit mp3 přehrávače, neboli mobilní telefony a nacpat do nich novou porci čerstvých nahrávek. Zde je můj skromný tip na některé z nich.

V letošním katalogu nových nahrávek mě nejvíce zaujala nahrávka Jeffa Colemydouceeho s názvem Jak probudit ženu. Jeff na ní demonstruje svébytnou hru na abstraktní banjo a jakoby mimoděk uděluje lekci všemu nezadanému establishmentu této nevrlé doby.

Trošku v rozpacích jsem přistupoval k desce Armanda Blahblaha – Eat My Sperma. Už název mě nijak zvlášť neoslovil, ovšem to, co se skrývá pod příšerným přebalem desky ze slonoviny, mě doslova srazilo na kolena.

Jak všichni víme, Armando nebyl nikdy kdovíjaký lumen a mezi jeho nejslavnější výkony patří svlékaní se sám před sebou v Domu Lůzy v Praze Dvěstědůlkách. Jeho nová kolekce starších otřepaných hitů je tím nejneuvěřitelnějším počinem za poslední týden, který jsem neměl možnost slyšet.

Pojďme ale dál...To taková Lost Propethsová je jiný šálek vývaru z hovězí oháňky!

Lost nám už od prvních taktů úvodní vypalovačky Nenechej mnou vláčet jasně dokazuje, že patří mezi nejtalentovanější skladatele devadesátých let minulého století. Chvilku ječí, hned na to si prozpěvuje v rytmu senegalského valčíku a jakoby mimoděk navazuje flirt s basovou linkou skvělého jamajčana Chlupa Znozdry.

Kdo se chce přesvědčit na vlastní uši, má možnost již za pár dní, kdy Lost vystoupí jako druhá hlavní hvězda na festivalu Darkness of Sorrow v Ledovém Týnci.

Závěrem mi dovolte letmý pohled na vskutku velmi žhavé dílko z dílny Thomase Jeffersona II., které nám tento šedesátiletý mladík ukarelkryl pod názvem Kdo jiný, než kdo?, jež vychází právě v těchto dnech na labelu Jsitoty Records. Tak jako na předešlých nahrávkách ani tentokrát „běsuchtivý Tom“ neopomenul zaznamenat naživo celý ansámbl, včetně rozladěných flašinetů a mandolín. Doplněno podtrženo, krásná ukázka moderního sitcom-marsh-scratchingu.

Nezbývá mi tedy, než vám všem popřát krásné a ucelené létobraní a pokud se rozhodnete pro některou z mnou doporučených nahrávek, snad se tu ve zdraví a lásce někdy příště sečteme.

Váš Uhlojan Všekřížek

www.blueeffect.cz
www.rockzone.cz


Kopie (2) - vopicak

 

zavřít