ROCKBLOG - Pišto (Zakázaný ovoce): Podzimní deprese

Vydáno 27.08.2013 | autor: redakce

Sedim si takhle doma, na seznamu mám asi milión činností, co musím udělat, a dva dny jen sedim, jim a seznam úkolů se nezkracuje. Venku je hnusně a já mám nějakou podzimní depresi. V srpnu!

ROCKBLOG - Pišto (Zakázaný ovoce): Podzimní deprese ROCKBLOG - Pišto (Zakázaný ovoce): Podzimní deprese

zYo PistoPišto, ZakázanÝovoce

Miluju letní festivaly, a jelikož jsme si na září naordinovali kapelní volno, čeká nás už jen jeden poslední a z toho teda taky moc radost nemám. V příštím životě to musí být tak, že bude celej život léto, a když bude chuť jet lyžovat, bude na to speciálně vymyšlená oblast, kde bude zas pořád zima. A kdo má rád zimu, ať si žije tam. Prostě takovej svět, kde se nebude střídat den a noc, léto a zima, ale když budete chtít, aby bylo jinak, sednete do libovolnýho dopravního prostředku a pojedete tam, na co máte náladu. Nebo ještě líp, žádný dopravní prostředky, ale každej bude mít v kalhotách čudlík. Dva čudlíky, jeden na sexuální uspokojení a druhej na přemístění v čase a prostoru.

ZakazanyOvoce 5640ZakazanyOvoce 5753b

Ale to až příště, teď musím vynalézt čudlík na to dokopat se něco dělat. Psaní tohoto blogu je taková první vlašťovka. Ta ale jaro, jak známo, nedělá a venku je pořád hnusně. Kdybych uměl poručit větru i dešti jako soudruzi, nepsal bych tenhle blog, šel učesat patku, oholit knírek a rozkazoval bych, až by to hezký nebylo. Ale venku, venku by bylo krásně, kamarádi, tomu věřte:)

Bylo by tak krásně, že nikoho z naší kapely by vůbec nenapadlo dávat si měsíc pauzu a pak jet na podzimní turné. To totiž znamená několik věcí. Za prvý za ten měsíc zapomenete půlku písniček a tu, kterou si zapamatujete, chcete obměnit za songy, který jste dlouho nebo nikdy naživo nehráli. A z toho plyne, že se musíte před turné sejít ve zkušebně a všechno se to naučit. Jenže znám jen málo muzikantů, kteří by rádi trávili čas ve zkušebně. Ono teda takhle, když máte s sebou nějakou tu lahvinku, dá se to přežít, ale nevím, jak u jiných kapel, ale u nás je problém, že pokud něco v opojeném stavu nazkoušíme, všechno to zapomeneme a to není až tak účel zkoušky.

Další problém, plynoucí z podzimního tour, je to slovo "podzim". Když vyrážíte v květnu na první letní festivaly, těšíte se, jak bude víkend od víkendu tepleji. Když vyrážíte v říjnu na šňůru, můžete se akorát tak těšit, že s každým dalším pátkem se budete venku i v mozku brodit v čím dál větších sračkách. K tomu si člověk musí připočíst, že ve většině českých klubů je asi milión schodů, po kterých musíte nosit milión beden a když slezete z podia úplně vyšťavený z nedostatku kyslíku, nějakej chytrák vám řekne, že pojedem, a že zas milión schodů a milión beden.

Takže tak přemýšlím, na co se vlastně těšit. A už vím. 21 koncertů, 13 v ČR, 8 na Slovensku, jeden víkend na odpočinek a případný marodění, 21 milionů schodů, 21 miliónů beden, drinků a jiných radostí po boku super lidí. Zoči Voči, Prague Conspiracy, Exots, zvukařů, techniků, řidičů, manažerů, barmanů a vás - fanoušků. Ale stejně.. kdyby k tomu svítilo sluníčko, možná bych měl takovou radost, že bych teď šel i něco dělat.

Pišto, zakázanÝovoce



 

ZakazanyOvoce 5753b TOP

zavřít