ROCKBLOG - Pišto (Zakázaný ovoce): Gaffa, základ života

Vydáno 22.03.2014 | autor: redakce

Gaffa. Co to je? To je lepenka! Teď si asi říkáte, jestli už mi fakt nejeblo, když píšu blog o lepence, co? Takže ano, jeblo, už dávno a skutečně vám píšu o lepence!

ROCKBLOG - Pišto (Zakázaný ovoce): Gaffa, základ života ROCKBLOG - Pišto (Zakázaný ovoce): Gaffa, základ života

zakazanyovoce 2014Zakázaný Ovoce v dubnu vyráží s Five O'Clock Tea na jarní turné

 

(Tento blog obsahuje umístění produktu - product placement, ač nehonorovaný)

Znáte ji, je to taková ta jakoby textilní páska, široká asi 5cm, většinou šedo-stříbrná. Poprvé jsem ji poznal nevím kdy, ale když jsem ji poprvé kupoval, stála 100 Kč. Odtud pramení, že se jí u nás v kapele nikdy neřeklo jinak, než "lepenka za kilo". Ale jak jsme se časem dostali hlouběji do problematiky a objevili, že je více druhů, výrobců atd, zjistili jsme, že může stát i pade, nebo sedm kil. Takže jsme ji začli říkat tak, jak se skutečně jmenuje, tedy Gaffa.

 

 

Možná teď budu lhát, nikdy jsem to nestudoval, ale údajně Gaffa byl první obchodní název týhle lepenky a vymysleli ji "soudruzi" v NASA. Taky jsem někde zaslechl, že s její pomocí na Měsíci opravili nějakej lunární modul. Možná je to jen fáma, ale já jí věřím, protože Gaffa je zázrak a bez ní by nebyl život takovej, jakej je! Technici, zvukaři, bedňáci, muzikanti, ti všichni by bez ní nemohli fungovat, protože když nemáte kladivo, křížovej šroubovák, nebo kleště, spravíte to Gaffou. Všechno! A když to Gaffa neopraví, co uděláte? Dáte tam víc Gaffy! Když vám čtvrt hoďky před koncertem praskne pásek a v šatně není dostatek oschlýho gothaje s eidamem, abyste se nažrali a nepadaly vám kalhoty, zavoláte technika, který má vždy v ruce Gaffu a pásek je spraven! Ten můj už asi půl roku a obávám se, že ještě dlouho bude, než pořídím nový!

gaffa 01

gaffa 02gaffa 03

Bedýnka na jedné z fotek je tajemný kufřík našich techniků. Jsou v něm struny, ladičky, milion kleští, šroubováků, navíječů strun, náhradních kabelů všech kombinací délek a konektorů, baterky do vysílaček a... Gaffa! A jak vidíte, nejen uvnitř, ale nebýt Gaffy, ten kufr nedrží pohromadě! Myslím, že jednou bude tak oblepenej, že se ten kufr bude moct vyndat a zůstane jen ta Gaffa okolo. Ale teď lžu, technikům jsme koupili na následující turné nový kufr a tenhle slouží jako úložiště plachet - banerů za nás na podium. A taková plachta, když se roztrhne nešikovnou manipulací opojeného jedince, čím se spraví? Ano, Gaffou!

Ač mi bylo řečeno, že dělám na podiu furt ty stejný pohyby, nikdo, včetně mě, je nedokáže předvídat a hlavně podium je vždycky jinak hluboký. Což má za následek, že občas odskočím od mikrofonu, protože ho nemám rád a skončím v kopáku. Co udělá ozvučná blána? Coby, pod náporem mé kvalitní obuvi skončí s trhlinou. Čím ji zalepíme? Nebudu odpovídat!

Když si bubeník koupí hypermegasuper novej ride (činel), kterej až moc "hraje", čím ho ztišíte? Gaffou!

gaffa 04gaffa 05gaffa 06

Nebo takhle jedete dodávkou z koncertu, někdo je řekněme vesejší nálady a moc mluví. Čím ho umlčíte? Ano, zalepíte mu kecací otvor Gaffou! Problém nastává, když začne nahromaděný vzduch upouštět jinudy. Zalepení tohoto otvoru nedoporučujeme, už nám pár kamarádů prasklo!

Podle mě je Gaffa důležitá i v sexu a to ze dvou důvodů. Buď dotyčná nechce, pak pomůže Gaffa, nebo chce až moc, pak opět poslouží Gaffa.

Prostě sv. Gaffa je základ života a až si ji půjdete koupit, doporučuju zainvestovat do originálu, necháte za ní sice 700 peněz, ale ušetří vám mnoho starostí a dalších výdajů. Dokonce platí to, že každá barva lepí jinak, takže na spoutání milenky doporučuji červenou, která by údajně měla lepit nejvíc, což mohu potvrdit, jednou jsem si ji přivez z Francie a je to fakt síla!

Tak teď už víte, že ani Darwinova teorie evoluce by nefungovala bez kusu dobrý izolepy a vězte, že my bereme na jarní dubnové Buxton Tour s Five O'clock Tea minimálně 6 kotoučků, protože "čím víc Gaffa, tím víc sranda"!

 

text: Pišto (Zakázaný ovoce)

 


 

ZO pisto TOP

zavřít