POST SCRIPTUM (5.): Telenovela Blink-182 pokračuje, Tom DeLonge zvažuje návrat

Vydáno 30.07.2015 | autor: Simona Knotková

Špatná zpráva? Taylor Swift možná nebude úplná světice. Dobrá zpráva? Do Blink-182 se možná vrátí Tom DeLonge. To vše a mnohem více vám přináší aktuální díl naší rubriky.

POST SCRIPTUM (5.): Telenovela Blink-182 pokračuje, Tom DeLonge zvažuje návrat POST SCRIPTUM (5.): Telenovela Blink-182 pokračuje, Tom DeLonge zvažuje návrat

blink-183-photo-bandNa připravované novince Blink-182 se Tom DeLonge možná nakonec přece jenom objeví

ZÁŘÍCÍ SUPERNOVA TAYLOR SWIFT LEHCE POBLIKÁVÁ

V minulém týdnu se nám utrhly ze řetězu jedny z čelních představitelek ženského mainstreamu. Nicki Minaj něco řekla, Taylor Swift to špatně pochopila a rázem z toho byl skoro konflikt století. Všechny choutky nás, zlomyslných diváků, ale skončily jenom u přípravy popcornu - Swift dostála pověsti korektní a neskandální interpretky a rapperce se omluvila. Přesto si ale neodpustila malého píchnutí do vosího hnízda na jinou stranu a trest za jízlivou poznámku uvrhla na Katy Perry. "Vtipné, jak někdo kritizuje druhého, že proti sobě štve ženy, a přitom na tom sám vydělává," napsala třicetiletá zpěvačka na svém Twitteru a Taylor se jí za to na koncertu v Massachusetts odvděčila použitím jejího legendárního levého žraloka do své show. Legrácky, prostě.

EdPatKolegové z amerického magazínu SPIN se nicméně zamýšlí nad jiným problémem. Celý incident s Minaj může podle nich bývalé country muzikantce dost uškodit. Tamními bulváry navíc kolují zvěsti o jakýchsi tajných dohodách, jež má Swift uzavírat s besties, které si s sebou zve na pódium. Předepsaný outfit nezastiňující hlavní hvězdu večera, povinné rozestupy na pódiu a hlavně žádné probírání jejího soukromého života v rozhovorech - i takové jsou prý požadavky na hosty jejího turné. S kritikou se překvapivě ozval také frontman indie bandy Grizzly Bear Edward Droste. Se zpěvačkou měl čest setkat se osobně a při jejím popisu se ohání přívlastky jako "vypočítavá", "podlá" či "arogantní". Dokonce má k přetřesu jednu konkrétní historku, ale bojí se ji pustit ven. "Má moc vás úplně zničit," napsal v jednom ze svých starších tweetů.

Jestli je Taylor skutečně vlk v rouše beránčím, to jest na posouzení každého. Respektive nikdo z nás si coby nepřímý pozorovatel ovlivněný pokrouceným obrazem médií nemůže pochopitelně udělat o celé situaci jasný názor. Jedno je ovšem jisté - hudebnice je momentálně tím největším ztělěsněním dokonalosti na popové scéně. A to se zkrátka nepromíjí.

VELMI KŘEHKÉ VZTAHY BLINK-182

Pop-punkeři Blink-182 nám na začátku tohoto roku příkladně ukázali, že i muži s čtyřicítkou na krku se umí chovat jako malé děti, když na to přijde. Nebo se jako spratek, který nedokáže otevřeně komunikovat se svou kapelou, zachoval jenom jeden z nich? Kdo komu co tehdy řekl a neřekl, kdo s kým už nechtěl dále pokračovat, je dnes známo asi hlavně muzikantům. Výsledek byl nicméně takový - skupinu už podruhé v kariéře opustil Tom DeLonge. Postupem času se zdálo, že si z toho nikdo nedělá velké vrásky. DeLonge se vesele pustil do vlastní produkce, Hoppus a Barker si pohotově našli třetího člena Matta Skibu a plánovali s ním natáčet nové řadové album Blink. Snad i příznivci se s tím už smířili. A co se nestane? Samozřejmě!

"Stačilo by pár telefonátů a klidně se k nim zase vrátím," sdělil kytarový odpadlík v jednom z posledních rozhovorů. Popcorn z prvního odstavce se možná bude ještě hodit!


A teď trochu pochmurného textu na konec. Minulé dny nám dosvědčily, že politiku nelze od hudby nikdy úplně oddělit. Zatímco v Severní Koreji probíhá zátah na západní nahrávky a úředníci prohledávají dům od domu, soudruh Putin by si zase rád přivlastnil ruská rádia a hrál v nich zásadně vlastenecké písně a ideologicky korektní interprety. Co z toho vyplývá pro nás? Neskuhrejme pořád po hospodských sedánkách a važme si svobody, jakou máme. V porovnání s jinými státy je neskutečná. Ale to už je asi na povídání do jiné rubriky...

text: Simona Knotková


 

blink-183-photo-band TOP

zavřít