HITPARÁDY (8.): Kryštof kam se podíváš. A Lana Del Rey přišla o skvělý výsledek

Vydáno 19.08.2015 | autor: Josef Martínek

Zatímco pohled do českých hitparád je poměrně jednobarevný, neboť singly i alba ovládá skupina Kryštof, v zahraničí se začíná trh s koncem srpna rozhýbávat. V Británii má nejžádanější desku Dr. Dre, v USA Luke Bryan. Chybou v propočtech přišla Lana Del Rey o jeden ze svých nejlepších singlových výsledků.

HITPARÁDY (8.): Kryštof kam se podíváš. A Lana Del Rey přišla o skvělý výsledek HITPARÁDY (8.): Kryštof kam se podíváš. A Lana Del Rey přišla o skvělý výsledek

brno 11 krytof 20130221 1728318036Kryštof v Česku momentálně nemá konkurenci

VŠUDE KRYŠTOF

Nejprodávanější album i nejhranější singl v rádiích má tento týden Kryštof. Zatímco deska Srdcebeat se na čele vyhřívá už pořádně dlouho, balada Ty a já dobyla jedničku poprvé. Rozšiřuje tak úctyhodnou sbírku hitů formace kolem Richarda Krajča. Stejně dobře se přitom před prázdninami vedlo i titulní písni desky, která byla několik týdnů tou nejpřehrávanější. Zdá se, že Kryštof až se sedmou řadovkou zažívá skutečný vrchol kariéry.

Co se hitparády alb týče, situace na medailových stupních je už od začátku července neměnná. Kryštof první, Tomáš Klus druhý a Kabát třetí. Žádnou velkou pestrost nenajdeme ani na dalších pozicích - od čtvrtého do šestého místa se seřadily tři starší kousky Led Zeppelin, kterým ke zvýšenému zájmu pomohlo vydání remasterovaných verzí. 

V singlech se na druhé místo přesunuli minulí vítězové, DJ Felix Jaehn a mladinká Jasmine Thompson s Ain't Nobody, třetí je nesestřelitelný Lost Frequencies. Z dalších míst stojí za pozornost třináctka, kam se už posunul Xindl X s aktuálním singlem Cudzinka v tvojej zemi. Duet s Mirkou Miškechovou se pomalu posouvá výš a výš a lze čekat, že bude následovat Xindlovy předchozí hity.

RAPPER MÍSTO USA ZABODOVAL V BRITÁNII

Britské singly si nově podmanili Charlie Puth a Meghan Trainor. Pro oba je to už druhý vítězný úspěch, zatímco Puth slavil triumf na jaře zásluhou spolupráce s Wizem Khalifou, Meghan loni vládla s All About That Bass. Píseň Marvin Gaye je - jak název napovídá - poctou soulové legendě. Druhý je díky How Deep Is Your Love Calvin Harris a na trojku si polepšil The Weeknd. Jeho Can't Feel My Face se po úspěchu v zámoří začíná stále více dařit i v Evropě.

Králem pořadí desek se stal Dr. Dre. Americký rapper vydal vlastní album po 16 letech a poprvé se může radovat z ostrovního vítězství. Přitom doma v USA s novinkou Compton jedničku neobsadil, zastavil se tam na druhém stupínku. Stříbro získává Frank Turner, za deskou s všeříkajícím názvem - Positive Songs For Negative People - se na třetím místě drží stálice všech stálic - Ed Sheeran. Jeho X už je v žebříčku 14 měsíců.

luke bryanA kvůli komu skončil Dr. Dre ve své domovině až druhý? Zlato mu vyfoukl před nosem Luke Bryan. Country zpěvák je v USA ohromně populární, což dokazuje fakt, že jeho novinka Kill The Lights nasbírala v prvním týdnu celkem 640 tisíc bodů. Dr. Dre nezískal ani polovinu, konkrétně má 295 tisíc bodů. V součtu s výběrovkou je to už Bryanova třetí po sobě jdoucí vítězná deska. 

Co se singlů týče, na číslo jedna se vrátil OMI. Cheerleader se sice minule s vítězným postem rozloučil, když ho na dvojku odsunul The Weeknd, tentokrát se ale karta znovu obrátila. Nadvláda OMIho tak po jednotýdenní pauze pokračuje. 

Tip týdne: Lana Del Rey - High By The Beach

Lana Del Rey byla nejprve Billboardem ohlášena na sedmém místě singlového žebříčku, nakonec ale byla data opravena a ukázalo se, že ještě horký song High By The Beach se dostal zatím jen na 51. místo. Kdyby platil původně ohlášený stav, byl by to pro Lanu nejlepší výsledek od šestky remixu Summertime Sadness. V Británii je písnička 60. Pro zpěvačku, která vydá příští měsíc album Honeymoon, to přesto znamená solidní start. Navíc je díky změně zvuku a výbušnému klipu šance, že bude novinka v dalších týdnech stoupat.



text: Josef Martínek


BRNO 26 krytof TOP

zavřít