BLOG: Co to máš za tričko aneb Mohou metalové oblečení nosit jen fanoušci?

Vydáno 24.07.2019 | autor: redakce

Když jsem před časem zavítala na koncert Manowar v Brně, trochu jsem podcenila outfit a navštívila halu Rondo v jakémsi stříbřitě vyšívaném svetru s motivem tygří kůže. Ačkoliv zvířecí vzory nejsou Manowarům úplně cizí (připomeňme si dávnější fotografie členů heavy metalové legendy v leopardích plavkách), působila jsem mezi všemi těmi křiváky a ošoupanými džískami s nášivkami přinejmenším jako pěst na oko. Image je prostě image, neuděláš nic.

BLOG: Co to máš za tričko aneb Mohou metalové oblečení nosit jen fanoušci? BLOG: Co to máš za tričko aneb Mohou metalové oblečení nosit jen fanoušci?

Občas jsou metalová trička dokonce předmětem sváru.  

Možná jste i vy "na internetech" narazili na legrační meme zobrazující dědečka, který svému vnukovi, oblečenému do trička Slayer, povídá: "Co to máš za tričko, mladej? Snad nejseš ňákej zku…..j pozér. Ukaž lístky na Brutal, jinak ti takovou nakouřím!"

POST SCRIPTUM (87): Další výsměch autorským právům. Hvězdičky z klanu Kardashianových zneužily legendy k prodeji triček

Legendární je také triko, shodou okolností rovněž s kapelou Slayer, které si před časem oblékla Kendall Jenner, což je nejlépe placená světová modelka a členka vlivné rodiny amerického showbyznysu Kardashianových. Metalové hlavy na celém světě nebyly ochotny překousnout, že jejich zbožňovaná kapela plná vzteku a opovržení maloměstskou společnosti posloužila úhledné modelce pouze coby módní doplněk. Koneckonců kytarista Slayer Gary Holt zanedlouho odpověděl tričkem s nápisem KILL THE KARDASHIANS.

Mohou tedy metalová trička nosit výhradně opravdoví fanoušci metalu? Nebo se máme všichni uklidnit a oblékat si to, co uznáme za vhodné - a tolerovat to u ostatních?

Jisté je jedno: ať chceme, nebo ne, s každým hudebním stylem souvisí i styl oblékání. Vyjadřuje naši příslušnost ke konkrétní fanouškovské skupině, k životnímu stylu. Jen si vzpomeňte na okamžik, kdy jste šli po ulici obklopeni průměrným davem, a náhle potkali svého souvěrce v tričku s vaší (více či méně obskurní) milovanou kapelou a vyměnili si spiklenecký pohled, neřkuli telefonní číslo. Takže... Noste trička a nechte ostatní, ať si dělají to, co chtějí.

Image je na nic, poslouchej svůj metal!

Text: Iva Hadj Moussa

Témata: Slayer, Manowar, triko, trička, metal, fanoušci, Gary Holt, Kendall Jenner

zavřít