BLOG: Koncert Slipknot očima člověka, který je nikdy neslyšel a neviděl

Vydáno 12.06.2019 | autor: Aleš Harazim

To se vám tak stane, že se ocitnete v téměř vyprodané O2 areně na koncertu kapely Slipknot, aniž byste slyšeli jakoukoli jejich písničku. Víte o nich zhruba jen to, že jsou to nějací tvrdí pánové, kteří nosí masky jako ten chlápek z Texaského masakru motorovou pilou. Jen doufáte, že tentokrát nejsou ty masky z lidské kůže. Jaké dojmy si z takového koncertu tento naivní člověk odnese?

BLOG: Koncert Slipknot očima člověka, který je nikdy neslyšel a neviděl BLOG: Koncert Slipknot očima člověka, který je nikdy neslyšel a neviděl

Předně bych chtěl říct, že byste rozhodně neměli tento článek brát jako objektivní zhodnocení koncertu, protože to objektivní nebude ani trošku. Následovat budou zcela subjektivní pocity někoho, kdo je vidí poprvé, nezná absolutně žádnou jejich písničku a vlastně moc nerozumí, co se děje. Dobrý? Všichni připravení? Všichni chápou? Nebudou se rozčilovat? Tak super!

LIVE: Slipknot přivezli do Prahy skvělou show. Zážitek však kazilo otřesné ozvučení

Dojem 1

Je tu fakt dost lidí se Slipknot tričkama. Češi mají své heavy metalové kapely prostě rádi.

Dojem 2

V O2 areně je fakt hodně lidí. Češi mají své heavy metalové kapely prostě rádi.

FOTOREPORT: Slipknot ve svých hrůzostrašných maskách po třech letech opět naplnili O2 arenu

Dojem 3

Koncert začíná. Šlehají plameny. To mívají i Kabáti, takže to není zase takové terno. Mám lístky na stání, jsem poměrně vzadu. Slyším jen nějaké chrčení. Něco jako když někdo hodí cirkulárku do popelnice. Zvuk v O2 areně vzadu je fakt nic moc.

Dojem 4

Jé, ti dva bubeníci mají fakt popelnice! Tak to se asi hodí.

Dojem 5

Zhruba po třech písničkách je zvuk už maličko lepší. Lidé dokonce něco okolo mě zpívají! Nejsem schopen ale rozlišit mezi jednotlivými songy. Všechny mi připadají tak nějak stejné. Ale nadšení lidí okolo mě je zábavné. Je to důvod, proč klidně vynechám Liama Gallaghera na Metronomu a raději na něj půjdu na Glastonbury. Když kolem vás všichni zpívají, hned mají ty koncerty lepší atmosféru.

Dojem 6

OK, uznávám, že přes počáteční chrčení se zdá, že zpěvák Slipknotů umí fakt dobře zpívat.

Dojem 7

Vůbec všichni umí docela hrát, i ti bubeníci s popelnicema.

Dojem 8

Jelikož nikomu není vidět do tváře, počítám, že se ti jednotliví hudebníci mohou náhodně měnit a nikdo nic nepozná. To se určitě v minulosti dělo, co?

Dojem 9

Fakt nevím, zda mají všechny písničky skoro stejné, tedy je to brutální změť zvuku, nebo je ten koncert příšerně ozvučen. Ale lidé okolo mě tak nějak ty songy poznávají, tak asi nějaké poznávací znamení mají.

Dojem 10

Konec, přídavek, zase pár ohňů a finíto. Překvapivě to uteklo. Mám zalehlé uši. Asi to bylo nahlas. Zkusím si ale spíš některé songy poslechnout na Spotify, z koncertu z toho moc rozum nemám.

Text: Aleš Harazim, Foto: Radim Hromádko

Témata: Slipknot, koncert, Praha, O2 Arena

zavřít