HITPARÁDY (58.) Zubatá bere žebříčky útokem. Viola Beach se po smrti dočkali albového triumfu

Vydáno 10.08.2016 | autor: Josef Martínek

Stojaté české žebříčky se v srpnu konečně trochu rozvířily. Chinaski se s hitem Slovenský klín těší z prvního triumfu v rádiích, v albech ale nadále kralují Prago Union. V zahraničí fungují jména jako Major Lazer, Drake, Sia nebo Rihanna. Posmrtně se úspěchu dočkala skupina Viola Beach

HITPARÁDY (58.) Zubatá bere žebříčky útokem. Viola Beach se po smrti dočkali albového triumfu Všichni členové Viola Beach zahynuli letos v únoru

ČEKÁNÍ CHINASKI SKONČILO

Devět týdnů čekali Chinaski na druhém místě na svou šanci. Až nyní se jejich Slovenský klín probil až na vrchol rádiové hitparády. Justin Timberlake si tedy vedení s letním hitem Can't Stop The Feeling moc dlouho neužil a klesá na číslo dvě. Bronz svírá v dlaních Enrique Iglesias s písní Duele el Corazon, která byla ještě před týdnem desátá. Dá se tedy říci, že aktuální týden byl v naší IFPI hitparádě jeden z těch na změny příznivějších. Velký posun zaznamenali i Coldplay, s Up & Up se ze třicítky odrazili až k číslu sedm. Hned za nimi je na osmičce další nováček první desítky - Jennifer Lopez a Ain't Mama. Prudce nahoru stoupá také písničkářka Lenny, její Hell.o vstoupila do žebříčku teprve nedávno, ale už je v Top 20 na 19. místě. Nejvyšší novinku představuje 63. Katy Perry s Rise. 

HITPARÁDY (57.): V českých žebříčcích nejvíc táhnou Justin Timberlake a žijící smrt

To v prodejnách k velkým změnám nedošlo. Na Prago Union ani napotřetí nikdo recept nenašel a znovu se na nás z čela směje zubatá. Album Smrt žije tak dovršuje zlatý hattrick. Překvapením nejsou ani dvojka Adele (25) a bronz Red Hot Chili Peppers (The Getaway), z novinek nejvíc uspěli Billy Talent, osmí s Afraid Of Heights. 

vložte odkaz, text nemažte

SMRT VÁLCUJE I BRITSKOU HITPARÁDU

V Británii se Majoz Lazer povedlo udržet zájem z minulého týdne a s hitovkou Cold Water, v níž hostuje i Justin Bieber, opět dobývají vrchol. Další místa moc proměnlivá nejsou, na dvojku si polepšil Callum Scott s coverem švédské popové hvězdy Robyn - Dancing On My Own. Pozici si s třetím Jonasem Blue a jeho Perfect Strangers pouze prohodil. Zbývající změny v Top 10 jsou pak spíše kosmetického rázu. 

Stejně jako v Česku, i v Británii se z prvního místa vysmívá pronásledovatelům smrt. Zatímco v případě Prago Union se jedná o slovní hříčku, na ostrovech jde bohužel o realitu. Mladá kapela Viola Beach totiž svoje debutové album nestačila vydat před tím, než všichni členové při dopravní nehodě zemřeli. Vychází proto až nyní a okamžitě se dostalo do vedení. Další tituly na předních příčkách ztratily všechny pouze jedno místo, na dvojku klesli ELO (Electric Light Orchestra) s výběrovkou All Over The World, Christine And The Queens boduje s Chaleur Humaine na bronzu. Ještě jedna novinka vkročila rovnou do Top 10 - postaral se o ni DJ Khaled a jmenuje se Major Key. 

Ve Švédsku zahynuli všichni členové britské kapely Viola Beach

AŽ S DEVÁTOU DESKOU NA VRCHOL

Také v Británii se vedoucí pozici ustálila a už potřetí vede Sia. Cheap Thrills úspěšně odráží nápor Drakea, který s One Dance kraloval v podstatě celé léto. Zpět na "bednu" se probili i Calvin Harris a Rihanna s This Is What You Came For, zatímco Major Lazer po minulém startu na dvojce propadli až na pětku. Uvidíme, jestli se dokážou znovu zvednout a zasáhnout do bojů o nejvyšší příčky. 

V Británii byl rád, že se vešel do Top 10, ale v USA se DJ Khaled těší mnohem větší popularitě. Rodák z New Orleans s arabskými kořeny vydal za deset let už svou devátou desku, na první příčku ale zásluhou Major Key dosáhl vůbec poprvé. Přemohl tím i zdánlivě nepokořitelného Drakea, jenž pro tentokrát s Views ustupuje na stříbro. Na trojce nadále zůstávají Twenty One Pilots s Blurryface. 

Nejžádanější nahrávky v Česku i ve světě můžete otestovat poslechem či koupí na Alza.cz.

Témata: Chinaski, Major Lazer, Prago Union, Justin Timberlake, Sia, Drake, Electric Light Orchestra, DJ Khaled, Calvin Harris, Rihanna, Adele, Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots, Viola Beach

zavřít