HITPARÁDY (66.): Passenger je na vrcholu kariéry, v Británii porazil i Bruce Springsteena

Vydáno 05.10.2016 | autor: Josef Martínek

Lenny už sice nemá nejprodávanější desku v Česku, jedno vítězství si ale tento týden přesto připsala - její singl Hell.o se stal v našich rádiích tím nejhranějším. Úspěšný podzim mladé zpěvačky, která právě objíždí republiku s turné k albu Hearts, tak pokračuje. V Británii zabodoval Passenger a v Americe oblažil nejvíce srdcí Shawn Mendes

HITPARÁDY (66.): Passenger je na vrcholu kariéry, v Británii porazil i Bruce Springsteena Passenger na sedmý pokus vyhrál britský žebříček alb


LENNY
SESAZENA, A PŘESTO VÍTĚZÍ

Nestává se zas tak často, aby nejhranější píseň v našich rádiích vzešla od českého interpreta. Hitovka Hell.o od Lenny je ale natolik úderná, že se jí to podařilo. Ze třetího místa stoupá až na jedničku, což je pro Lenny vůbec první vítězství v tomto žebříčku. Než vyšlo Hell.o, maximem pro zpěvačku bylo 11. místo singlu Standing At The Corner Of Your Heart. Salvaro Soler udržel druhé místo (Sophia) a třetí je Jennifer Lopez, která s Ain't Your Mama v září hitparádu vyhrála. Chinaski klesli s písní Slovenský klín z prvního místa až na páté. 

HITPARÁDY (65.): Hledá se britský vkus. Ostrovní velmoc válcují EDM odrhovačky

Kdyby Lenny obhájila předchozí dvě prvenství alba Heart, mohla slavit double. V albech si ale trochu pohoršila, když se přesunula na 5. místo. Mladá krev tentokrát v Top 3 chybí, medailové stupně obsadili pánové, kteří nejsou žádnými nováčky. Vyhrál Karel Gott (40 Slavíků), následuje ho druhý Štefan Margita (X Mas) a třetí Richard Müller (55). Další novinka startuje na čtvrtém místě, postaral se o ni Xindl X s nahrávkou Kvadratura záchranného kruhu. 

JAMES ARTHUR VYROVNÁVÁ ÚSPĚCH IMPOSSIBLE

Nadvláda letního hitu Closer byla prolomena, The Chainsmokers a Halsey klesli v Británii na dvojku a singlový žebříček má nového lídra. Je jím James Arthur. Kdo by si myslel, že doba jeho největších úspěchů po triumfu v X Factoru z roku 2012 už pomalu opadá, nový singl Say You Won't Let Go ho vyvede z omylu. Zlatého stupínku totiž dosáhl jako druhý Arthurův song, první byl právě x-factorový cover Impossible. Změnu hlásí také bronzový post, kam vyletěl The Weeknd ve spolupráci s Daft Punk. Klip k novince Starboy navíc vyšel těsně před uzavřením žebříčku, takže to příště může být ještě lepší. 

vložte odkaz, text nemažte

Písničkář Passenger, který v neděli hrál v Praze, je na vrcholu kariéry. A to až se sedmou deskou. Poprvé totiž vyhrál britský albový žebříček až s novou studiovkou Young As The Morning Old As The Sea. Úspěch je o to cennější, že měl silného soka - Bruce Springsteen je totiž zvyklý vyhrávat. Kdyby uspěl s novinkou Chapter And Verse, znamenalo by to jeho jedenácté #1 album v Británii. Na o dvě generace mladšího kolegu mu chybělo pouhých 704 bodů. Sluší se ale dodat, že se v případě Springsteena jedná jen o kompilaci k jeho právě vycházející knize. Také další pozice si rozebraly novinky - Shawn Mendes startuje s Illuminate na trojce, Marillion na čtyřce demonstrují svůj F E A R. 

THE WEEKND STARTUJE VYSOKO I V USA

V Británii nadvláda The Chainsmokers skončila, v USA pokračuje. Už posedmé. Podobně jako na ostrovech přináší naději na změnu The Weeknd a Daft Punk. Starboy začíná na bronzu, kromě Closer dvojici překonali ještě druzí Twenty One Pilots s Heathens. Jinak se v Top 10 mnoho nezměnilo. 

Shawn Mendes i napodruhé zvládl pobláznit fanynky a po vítězství s loňským debutem Handwritten uspěl i s druhou studiovkou Illuminates. Tou nástupem na první místo albového pořadí zabránil v dalšímu triumfu Drakeovi s Views. Soundtrack Suicide Squad obhájil bronz a pod stupni vítězů se seřadily další dvě novinky. O jednu se EPčkem Farm Tour: Here's To The Farmer postaral Luke Bryan, o druhou Bruce Springsteen se soundtrackem Chapter And Verse. 

Nejžádanější nahrávky v Česku i ve světě můžete otestovat poslechem či koupí na Alza.cz.

Témata: Lenny, Karel Gott, Bruce Springsteen, Passenger, James Arthur, The Chainsmokers, Shawn Mendes, Drake, The Weeknd, Daft Punk, Jennifer Lopez, Chinaski, Twenty One Pilots

zavřít