HITPARÁDY (70.): Lady Gaga díky country zválcovala Ameriku, Elvis trhá rekordy v Británii

Vydáno 02.11.2016 | autor: Josef Martínek

Zatímco Češi si nadále nejvíc chodí do obchodů pro svého "Káju", ve světě ovládly přední příčky novinky. Lady Gaga zaskočila Ameriku mírným příklonem ke country a ta se jí odměnila zvýšenou prodejností, Británie i v roce 2016 miluje Elvise Presleyho. 

HITPARÁDY (70.): Lady Gaga díky country zválcovala Ameriku, Elvis trhá rekordy v Británii Lady Gaga propaguje úspěšně album Joanne


GOTTOVI STÁLE ZPÍVÁ 40 SLAVÍKŮ

V rádiové hitparádě se tradičně nic moc neděje, vítězství obhájili Alle Farben a Younotus s Please Tell Rosie, na které momentálně nejvíc dotírá mladík Peter Aristone. Slovenský písničkář, který předskakoval na turné Janě Kirschner, se na dvojku posunul se singlem Fire Inside, který tak střídá Slovenský klín od Chinaski (aktuálně třetí) na pozici nejhranější domácí skladby. Nejvyšší novinku mají 46. Maroon 5 s Don't Wanna Know.

HITPARÁDY (69.) Svět dychtí po novém albu Kings Of Leon, Čechům stačí ke štěstí Karel Gott

Také v albech se jednička nemění, Karel Gott opět z čela připomíná svých 40 slavíků. Nepřeskočil ho ani jeho vrstevník Leonard Cohen s You Want It Darker, ani bezmála o půl století mladší Lady Gaga coby Joanne, která debutuje na čísle tři. Do Top 10 poslali své novinky i pátí Korn (The Serenity Off Sufering) a šestý Ivan Hlas, který fanouškům věnoval Krásnej dar. 

ELVIS I PO ŠEDESÁTI LETECH PRVNÍ

První pětka v singlech se v Británii vůbec nezměnila, opět tedy vedou Little Mix se Shout Out To My Ex, které následuje předchozí vítěz James Arthur (Say You Won't Let Go) a Closer od The Chainsmokers a Halsey. Jedinou novinku v Top 10 obstarali Clean Bandit, sedmí s Rockabye. 

vložte odkaz, text nemažte

Nejprodávanější album má Elvis Presley, který se už třináctým #1 zářezem postaral o další vylepšení své pozice jednoho z nejúspěšnějších umělců v historii žebříčků. Dosud se s Madonnou dělil o postavení sólového umělce s největším počtem vítězných alb, na této pozici se nyní osamostatnil. Absolutní rekord drží Beatles, ti dostali na první příčku hned 15 desek. Milníku dosáhl Elvis s The Wonder Of You, remasterovanou deskou s The Royal Philharmonic Orchestra. Poprvé hitparádu vyhrál už před šedesáti lety. Za králem rock'n'rollu zůstali na dalších místech Michael Bublé (Nobody But Me) a Lady Gaga (Joanne). 

AMERIČANÉ OCENILI JINOU LADY GAGA

Jedenáctý vítězný týden Closer (The Chainsmokers feat. Halsey) na čele již nepotřebuje dalších komentářů. Jenže ani na dalších místech se v amerických singlech nic nemění (druzí jsou The Weeknd s Daft Punk se Starboy a třetí Twenty One Pilots s Heathens), a tak se zaměřme raději na alba, která zasáhla novinková smršť. 

BLOG: Popové divy přestaly tančit, jak masy pískají, Madonna už nejspíš žhaví linku

S převahou zvítězila Lady Gaga, která si v nové éře říká Joanne. Triumf to byl sice očekávaný, v čem se ale analytici sekli, byl počet jednotek - odhadovalo se 140 tisíc, nakonec se však celková cifra přehoupla přes 200 tisíc. Je vidět, že doteky country v Americe zkrátka fungují. Za hvězdou příštího Super Bowlu debutuje na dvojce Michael Bublé s Nobody But Me, třetí jsou vánoční Pentatonix a čtvrtí Korn. Nikdo další kromě Lady Gaga však na tříciferný počet tisícovek nedosáhl. 

Nejžádanější nahrávky v Česku i ve světě můžete otestovat poslechem či koupí na Alza.cz.

Témata: Lady Gaga, Elvis Presley, Karel Gott, Korn, Leonard Cohen, Michael Bublé, James Arthur, The Chainsmokers, Halsey, Twenty One Pilots, Little Mix, Peter Aristone, Chinaski, Ivan Hlas, hitparády

zavřít