HITPARÁDY (73.): Xindl X je s Popelkou nejhranější, 11 let očekávání Rolling Stones nejprodávanější

Vydáno 14.12.2016 | autor: Josef Martínek

Předvánoční období přináší v domácích žebříčcích nové vítěze: Xindl X si podmanil rádia a Rolling Stones prodejny. V zahraničí bodují Clean Bandit, Rae Sremmurd nebo mixtape z muzikálu Hamilton. 

HITPARÁDY (73.): Xindl X je s Popelkou nejhranější, 11 let očekávání Rolling Stones nejprodávanější Rolling Stones vedou s novou deskou českou hitparádu


ROLLING STONES
MIZÍ Z OBCHODŮ

Zase jednou máme na čele rádiového žebříčku změnu. Twenty One PilotsHeathens ustoupili na trojku a nejhranější písničku v našem éteru tak má Xindl X. Popelka, skladba z jeho nového alba Kvadratura záchranného kruhu, je další z řady písničkářových hitů. Druhá zůstala Sia, které se zatím s The Greatest nedaří navázat na jarní triumf singlu Cheap Thrills. Kromě Xindla je v Top 5 ještě jedna česká stopa, pětku získal Marek Ztracený se songem Vlastní svět.

RECENZE: Rolling Stones mohli s bluesovým albem přijít už dávno

Žebříček alb ovládli legendární Rolling Stones, kteří vydali studiové album po dlouhých jedenácti letech. Nahrávka Blue & Lonesome proto logicky neměla konkurenci a nechala za sebou i rozlučkovou desku Leonard Cohena You Want It Darker. Také na dalších místech najdeme veterány - trojku bere Karel Gott s kolekcí 40 slavíků a čtyřku Metallica. The Weeknd, který slaví úspěchy v zahraničí, je se Starboy šestý a desítka zbyla na Wanatastowi Vjecy s novinkou Alchymie.

CLEAN BANDIT ZNOVU POBLÁZNILI BRITÁNII

Clean Bandit nadále opanují britské singly, lze říci že úspěch aktuální hitovky Rockabye už se rovná hypu kolem jejich průlomového singlu Rather Be. Rae Sremmurd se s Black Beatles drží na dvojce a třetí místo udržel The Weeknd se singlem Starboy. Zkrátka - nic nového pod sluncem.

vložte odkaz, text nemažte

To v albech je jednička stejná jako v Česku. Rolling Stones zválcovali vše, co jim stálo v cestě, a shlíží na konkurenty z vrcholu hitparády. Dvojice Michael Ball and Albie Boe sebrala s Together stříbro a děvčata z Little Mix se přesunuly na bronz. Holky tak opravdu zažívají Glory Days, jak hlásí titul jejich úspěšného alba.

AMERIKA VE ZNAMENÍ MANNEQUIN CHALANGE

Amerika nadále žije virálem jménem Mannequin Chalange, takže první místo zůstává v držení Rae Sremmurd. The Weeknd zatím coby Starboy k jedničce nedoletěl, ale i druhé místo je jistě úspěch. The Chainsmokers a Halsey se drží na špici už od léta a i tentokrát se s Closer na "bednu" vešli, když jsou třetí.

V albech tentokrát neuspěl žádný konkrétní interpret, ale muzikál Hamilton. Mixtape s písničkami z něj bere zlato, The Weeknd si se Starboyem pohoršil na dvojku. A trojka nám připomíná blížící se Vánoce - Pentatonix vydali stejně jako loni svátečně laděnou desku a s A Pentatonix Christmas slaví opět úspěchy.

Témata: hitparády, Rolling Stones, Xindl X, The Weeknd, Clean Bandit, Rae Sremmurd, Pentatonix, The Chainsmokers, Sia, Twenty One Pilots, Leonard Cohen, Metallica

zavřít